Ovaj čovjek se odrekao svega da bi putovao svijetom i spašavao pse

29

Lee Asher, kako bi podigao svijest o udomljavanju pasa, dao je otkaz na poslu i prodao svoju imovinu kako bi putovao i ljudima dao do znanja da su životinje iz skloništa sjajni kućni ljubimci. Još u mladosti puno je vremena proveo u lokalnom skloništu za životinje, a kako je odrastao počeo je spašavati životinje i pronalaziti im trajne domove.

Stoga ni ne čudi da kada je Asher postao punoljetan, svoj aktivizam je nastavio. Kazao je: „Inspiracija dolazi samo od ljubavi prema psima i saznanja da ne spašavate samo jedan život, već kada spašavate psa, ostavljate prostor i drugim psima da mogu biti udomljeni. To je pobjeda i lijep osjećaj.“

Nakon što je napustio sigurno zaposlenje, kupio je kamp kućicu i krenuo u avanturu spašavanja pasa zajedno sa svojih šest udomljenih najboljih životinjskih prijatelja. Cilj mu je pokriti 48 država diljem SAD-a, posjetiti prihvatilišta i spasiti što više životinja. „Želim pokazati ljudima da su psi u prihvatilištima najljepši, najljubazniji i nevjerojatni psi koje možete zamisliti.“ Do sada, obišao je 31 državu i spasio preko 90 pasa, no kazao je da nije ni blizu kraja. Njegov je krajnji cilj očistiti prihvatilišta.

Izvor: Djole Dog

Komentari