Otvoren je prvi hrvatski labirint u kukuruzu

Labirint je osmišljen kao zabavna i poučna staza za djecu

277

Na pola puta između Požege i Pleternice, nalazi se OPG obitelji Pilaš u Viškovcima. I možda ovaj OPG ne bi po ničemu bio posebno drukčiji od drugih OPG-ova da se vlasnici nisu dosjetili pomalo inovativnog i kreativnog rješenja koje je na njihovo imanje privuklo mnogobrojne posjetitelje, a naročito obitelji sa djecom. Naime, radi se o prvom hrvatskom Labirintu u kukuruzu koji je smješten pored farme svinja, a prostire se na oko osam i pol tisuća četvornih metara. Upravo je farma svinja inspirirala vlasnike ovog labirinta da labirint izrade u obliku divljih svinja. No vlasnici ističu kako se oblik labirinta iz godine u godinu mijenja, pa su tako prethodne godine imali traktor i prikolicu, a kako će točno labirint izgledati slijedeće godine, za sada nisu željeli otkriti.

Labirint je osmišljen kao zabavna i poučna staza za djecu, gdje kroz igru i opuštenu atmosferu mogu vježbati brzinu, snalažljivost i orijentaciju te se istovremeno educirati o načinima uzgoja bilja i životinja na slavonskom selu.

Na ulasku u labirint posjetitelji dobivaju kartu koja pomaže u pronalasku pravog puta, no nerijetko se događa da se djeca provlače i mimo staze kroz kukuruz. Za sve posjetitelje, labirint je otvoren od lipnja do 31. listopada dok ne krenu radovi, a zatim već polako kreću i pripreme labirinta za iduću sezonu.

 

Komentari