Otkriveno: Ovo su položaji za spavanje koji dovode do razvoda

141

Dobar noćni odmor može odrediti vaše raspoloženje, ali stručnjaci na TheDozyOwl.co.uk željeli su saznati kakav bi utjecaj noćni odmor mogao imati na veze – točnije brakove. Da bi postigao podatke, TheDozyOwl je anketirao 4.987 žena i 4.786 muškaraca koji su sada razvedeni kako bi utvrdio utječe li njihov preferirani položaj spavanja na njihov brak, završavajući razvodom.

Položaji za spavanje koji dovode do razvoda:

Ženska žlica (86%)
Na prvom mjestu je ‘ženska žlica’ s prosječno 86% ispitanika koji su rekli da im je to bio najčešći položaj za spavanje prije podnošenja zahtjeva za razvod.

Marija, 52
“Od svoje sam se ‘dušice iz djetinjstva’ razvela 10 godina. Mislim da sam ga možda previše uznemiravala – pretpostavljam da je ovo stajalište o toj izjavi. Mislim da se možda osjećao previše posramljeno.”

Zagrljaj s nogama (82%)
Na drugom mjestu je ‘zagrljaj nogu’ s 82% muškaraca i žena koji su rekli da im je to bio najčešći položaj tijekom braka. Nije ni čudo što je ovo drugo najčešće, jer zahtijeva minimalan napor – ako uopće postoji!

Leđa se ne dodiruju (78%)
Ovo je položaj u kojem se većina parova nađe nakon žestoke svađe, međutim, ne želite da ovaj otuđeni položaj završi kao vaš najčešći obrazac spavanja. Položaj ‘leđa uz leđa ne dodirujući se’ utjecao je na 78% muškaraca i žena.

Svemirska svinja (73%)
Nije iznenađenje da se ‘svemirska svinja’ plasira u prvih pet, sa 73% glasova. Nicholas Sparks slavno je rekao da „Brak je kompromis; radi se o tome da učinite nešto za drugu osobu, čak i kad to ne želite.” Dijeljenje je važno!

Vojnici (71%)
Pozicija ‘Vojnika’ osigurava peto mjesto sa 71% glasova. Ova militantna pozicija daleko je od udobnosti!

Linda, 43

“Bila sam u braku sa svojim partnerom 15 godina i ova nam je pozicija bila najčešća. Uvijek je bio nenaklonjen prema meni – pa je možda način na koji smo spavali trebao biti pokazatelj. Sada sam sretna u položaju morske zvijezde u svom bračnom krevetu!”

Pozicije za spavanje koje najmanje dovode do razvoda:

Licem u lice koji ne dodirujući se (38%)
Položaj ‘licem u lice ne dodirujući se’ dolazi na 12. mjesto. 38% muškaraca i žena izjavilo je da je ovakav položaj utjecao na njihov brak.

Dodir leđa (26%)
Na 13. mjestu imamo poziciju ‘dodirivanja leđa’ s 26% ljudi koji su rekli da je to bio njihov najčešći položaj tijekom braka.

Matt, 52
„Ja i moj partnerica razdvojili smo se prije nekoliko godina – bili smo zajedno 10 godina. Ali nikad nisam bio privržena osoba – vjerojatno puno toga objašnjava! Ali ovaj položaj za mene je upravo prava udaljenost i dirljivost.”

Maženje licem u lice (19%)
Napokon, “maženje licem u lice” bilo je uspješno u prosjeku s 19% ispitanih muškaraca i žena koji kažu da im je to najčešći položaj za spavanje.

Prema Pauli S. Barry, MD, MHA, FACP, oksitocin, poznatiji kao „hormon dobrog osjećaja“, oslobađa se kad smo fizički privrženi ili primamo naklonost. Paula je rekla da ovaj osjećaj stvara ‘povezanost, vezu i povjerenje’.
Stoga ne čudi da je ovaj umiljati položaj na dnu obrazaca za razvod!

Komentari