Otkrila kako očistiti kamenac iz kuhala za vodu: Treba vam jedan prirodni proizvod!

113
kuhalo

Prosinac je mjesec kada mnogi od nas odluče da je vrijeme za čišćenje dijelova našeg doma koje smo zanemarivali, dok čekamo proslavu Božića i Nove godine. I to je vrijeme kada su topli napitci odličan izbor, a jedan od omiljenih svakako je čaj.

Kako vaš čaj ne bi imao okus kamenca ili kiseli okus od ustajalosti, potrebno je redovito čistiti kuhalo za vodu. Jedan odličan trik pomoći će vam da kuhalo očistiti u svega nekoliko minuta i to bez korištenja jakih kemikalija, kako prenosi Mirror.

Možda vam nije na vrhu liste prioriteta, ali kamenac s vremenom može promijeniti okus vaših pića i može biti leglo opasnih bakterija uključujući legionelu.

Korisnica TikToka @Lucykalice objavila je video koji pokazuje točno kako očistiti kuhalo za vodu, a potreban vam je samo sok od limuna.

“Počela sam tako što sam tamo ulila malo soka od limuna. Koristila sam flaširani, ali možete koristiti svježi limun, također bi djelovalo. Pokrila sam dno i samo dodala malo vode. Pustila da prokuha, a zatim ostavila da odstoji 30 minuta dok se sav kamenac ne skine”, objasnila je u videu.

Kako bi se riješila okusa limuna, prokuhala je i drugi put koristeći samo vodu. Zatim je obrisala kuhalo za vodu, poklopac i postolje na kojem se nalazi.

L.B.

Komentari