Otkazali su se svi letovi za Grčku pa se mladi student iz Škotske biciklom uputio u rodnu Grčku. Biciklirao je punih 48 dana!

56

Kleon Papadimitriou grčki je 20-godišnji student koji je za vrijeme pandemije boravio u Škotskoj gdje je bio na studiju. Kako je pandemija covida eskalirala nije se više mogao vratiti kući jer su svi letovi zbog pandemije bili otkazani. Stoga se odlučio upustiti u avanturu života. Biciklirao je 48 dana kako bi se vratio u rodnu Grčku.

2019. godine Papadimitriou sudjelovao je u biciklističkoj trci te se prije samog pothvata pripremao par tjedana. Kada se odlučio biciklirati do Grčke prvo je trebao kupiti bicikl, a od hrane je nosio maslac od kikirikija, ribu u konzervi i kruh, spavao je u vreći za spavanje. Roditelji su podržali njegovu ideju, ali su se potajno nadala da će odustati od nje.

Student je dnevno putovao između 56 i 120 kilometara. Prošao je kroz Englesku, Nizozemsku, Njemačku, Austriju i Italiju dok nije došao do rodne Grčke. Putem je osim u vreći za spavanje, prespavao i kod nekih poznanika i prijatelja. Kući je stigao umoran i sretan 27. lipnja.

biciklist2

Nakon povratka doma izjavio je sljedeće:

Upravo mi je svanulo koliko je to veliko postignuće. Naučio sam i puno stvari o sebi, svojim granicama, svojoj snazi i slabostima. Reći ću samo da se nadam da je putovanje inspiriralo barem jednu osobu da izađe van svoje komfort-zone i proba nešto novo, nešto veliko.

Komentari