Opasnosti društvenih mreža: hrvatski voditelj progovorio o bezizlaznoj situaciji u kojoj se našao

121

Društvene mreže stvorene su za povezivanje ljudi, no njihovi kreatori vjerovatno nisu mislili da će jednog dana postati i mjesta prevare te zloupotrebe profila. U takvim su slučajevima najugroženija poznata lica, kao što je hrvatski voditelj i influencer Dean Pelić, koji je nakon dugotrajne uzaludne borbe s krađom identiteta odlučio javno progovoriti o svojem problemu.

Njegova priča odjekuje i po svijetu jer ju je prenio britanskom Daily Mailu. Otkrio je da su na njegovo ime i lik stvoreni lažni profili, preko kojih je prevareno 200 žena, i financijski i emocionalno.

View this post on Instagram

Thank you @dailymail for covering this story. This is something that’s been going on for a while and it’s been very upsetting for me and also exhausting to explain myself all the time, apologizing for something that has nothing do to with me and to warn you about the dangers when it comes to online dating and fake profiles using my identity to scam women around the world. Please read this article (link in my Insta story) and share it to warn others who might be in similar situation. ♥️🙏🏻 . #deanpelic #deanpelić #dailymail #fakeprofiles #catfish #catfishing #catfishmtv #instagram #verification #facebook #bluetick #iamnotondatingsites #identitysteal #impersonators #impersonating #malemodel #tvpresenter #bookauthor #njegovastranaprice

A post shared by Dean Pelić (@deanpelic) on

 

Prevaranti su od njih pod Deanovim identitetom tražili novac, a voditelj otkriva da mu se javilo mnogo žena koje su tvrdile da su s njim u vezi već godinu dana i da su spremne doći u Hrvatsku.

Njegovim su se fotografijama koristili zlobnici za kreiranje profila na stranicama za upoznavanje, kao i za izmišljanje priča o njegovom životu. Tako se proširila priča da Dean ima kćer, a zabrinjavajući je slučaj objave fotografije Deana i njegove pokojne bake uz koju se pojavila izmišljena priča o njihovom odnosu.

Dean se obratio policiji, no rekli su mu da su nemoćni po tom pitanju jer nema temelja za podizanje kaznene prijave. Ni Instagram nije zaštitio njegov profil plavom kvačicom iako voditelj ima oko 79 tisuća pratitelja.

Komentari