Odabran najbolji barmen

333

Petak navečer bio je rezerviran za nove nade hrvatskog ugostiteljstva, za polaznike škole za barmene. Mali Café ugostio je 26 mladih barmena koji su imali samo jednu želju – pokazati što su naučili, a pritom i dobro zabaviti sve okupljene. Svaki od njih mogao se pohvaliti diplomom završenog tečaja za barmene u Udruzi konobara i barmena Hrvatske koja već 8 godina organizira ovakve tečajeve. Neki od prijavljenih imali su još svježu diplomu, a neki uz nju i poveće iskustvo rada u najpoznatijim koktel barovima duž naše obale, ali i inozemstva.

Mali Café bio je premali za sve zainteresirane prolaznike koje je zaista mnogo toga moglo privući: od akrobacija barmena, do lijepih djevojaka, dobre glazbe i još boljih šarenih koktela. Večer je započela modnom revijom u organizaciji Jelene Urukalo. Djevojke su se publici predstavile u šarenim, ljetnim kreacijama modne kuće Desiris. Unikatne haljine kreacije su mlade i uspješne dizajnerice Marine Flego. U pauzama između izlazaka djevojaka, publiku je zabavljala trbušna plesačica Paola koja je unijela dašak Istoka u ovu manifestaciju.
Nakon uvodnog dijela kojim su vladale djevojke, bilo je vrijeme da dečki, njih 25, te jedna hrabra djevojka očaraju okupljene svojim znanjem i vještinama. Svakoga od njih najavljivao je Zoran Lukić, predsjednik Udruge konobara i barmena Hrvatske koji je ujedno vodio drugi, natjecateljski dio. Prijavljeni barmeni morali su u 5 minuta pripremiti po dva koktela – Caipiroska alla fragola i Cuba passion. Naravno, uz garantirani show program. Bilo je tu raznih prelijevanja, letova boca i žongliranja što je oduševilo publiku koja je bodrila i one manje uspješne. Zgotovljeni kokteli završavali su u rukama posjetitelja što je, naravno, naišlo na veliko odobravanje sa svih strana. Kako bi barmeni što bolje prikazali pripremljeni program, svakako im je u tome pomogla i glazbena pozadina – hitove sa svjetskih top lista puštao je DJ Dylan Dopp, a nakon njega svirao je simpatičan bend zanimljivog imena – mali s VELIKIM.

Kako bi se izabrala 3 najbolja mlada barmena, bilo je potrebno imati stručan žiri koji će sve to ocijeniti i izdvojiti najuspješnije. Žiri se sastojao od 3 člana: Ines Legac, Josip Šubić i Armando Šuša, a ocjenjivalo se mnogo elemenata: kreativnost, težina, usklađenost s glazbom, balansiranje, padovi, sveukupnost izvedenog programa, i to ocjenama od 1 do 50. Iako se činilo kako će sve teći bez problema, kiša je u jednom trenutku umalo pokvarila manifestaciju. Ipak, nakon kraće pauze uz odlučnu glazbu, barmeni su nastavili oduševljavati svojim izvedbama. Na kraju zbroj ocjena donio je slijedeće rezultate – prvo mjesto odnio je Luka Dunatov, drugi je bio Bruno Čorak, a treći Filip Sarilar. Svi učesnici dobili su zahvalnice, a prva trojica i prigodne nagrade sponzora BOLS-a.

Nakon ugodno provedene večeri potrebno je samo dodati kako bi ovakvih događaja trebalo biti puno više jer zainteresiranih ima, a dobre volje i želje još više.

[nggallery id=39]

Sanja Lakić

Komentari