Od njih bježe i agencije i iznajmljivači – Jeste li i vi “paradajz turist”?

192

Grčki iznajmljivači već su navikli na jednu posebnu vrstu turista, tzv. “paradajz turiste”, koji većinom dolaze iz susjedne Srbije. Karakterizira ih to što sa sobom donose namirnice za cijeli hladnjak, a uz to se i ponašaju kao u svojoj kuhinji.

Turističke agencije već su nebrojeno puta zaprimile kritike ugostitelja kako im njihovi turisti “zasmrde” cijeli apartman ili hotel. Nije riječ o neugodnom mirisu, već dapače, mirisu zimnice. Dakle osim što sa sobom donesu pola dućana “paradajz turisti” na odmoru prave zimnicu.

Što sve “paradajz turisti” nose sa sobom, otkrio je jedan od njih za portal Žena. Prije puta prakticiraju spremiti ručak za sve dane koje će provesti na odmoru te ga zamrznuti. Dobro paze da im sve stane u rashladnu torbu u kojoj je zamrznuta hrana, koju na odmoru samo odlede tako da ne troše vrijeme za kuhanje.

Otkrili su i da kupuju sve potrebne namirnice za odmor u svojoj zemlji jer je jeftinije od inozemstva. Također su objasnili fenomen pravljenja zimnice u apartmanu. Naime na taj način uštede struju ili plin kod kuće jer na ljetovanju plaćaju fiksnu cijenu neovisno o režijama.

Meso, salame, salate, rajčica, paprika, grickalice, sve je to, i još mnogo toga više, dio prtljage “paradajz turista” zbog čega su im koferi toliko teški da se autobusi jedva vuku. Jedan vozač posvjedočio je da nije mogao dignuti putne torbe dviju starijih gospođa na što ih je upitao što nose sa sobom. One su mu sasvim ozbiljne odgovorile – staklenke ajvara.

Komentari