Obnovljena Primorska kuća u riječkom Starom gradu

Novi projekt Turističke zajednice grada Rijeke u središtu grada

236

Ove je srijede javnosti predstavljen novi projekt Turističke zajednice Grada Rijeke – Primorska kuća. Objekt je smješten u Starome gradu, na adresi Krojačka ulica 1, a obnovljen je u skladu s tradicionalnom primorskom gradnjom.

Vrijednost ovog projekta koji je rezultat suradnje stručnjaka gradske uprave i Uprave za zaštitu kulturne baštine Konzervatorskog odjela u Rijeci, procjenjuje se na oko 900 000 kuna. Prema riječima riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, cilj projekta, bio je oplemeniti turističku ponudu, a ujedno i promicati očuvanje tradicijskih običaja i autohtonih proizvoda primorskog kraja.

U prizemlju Primorske kuće biti će smješten ugostiteljski objekt, odnosno konoba koja će u ponudi imati autohtona jela karakteristična za naše područje. Posjetitelji će u konobi moći pronaći pisanu kuharicu za sva jela koja se poslužuju u konobi.  

Na prvome će katu pak, biti smješten izložbeno – prodajni centar autohtonih proizvoda i suvenira s područja Primorsko-goranske županije. U sklopu centra, održavati će se brojne promotivne aktivnosti i edukacije s ciljem promocija autohtonih namirnica ovog područja.

Direktor Turističke zajednice Grada Rijeke, Petar Škarpa, najavio je da će konoba i suvenirnica uskoro započeti sa svojim radom.

Foto: MojaRijeka.hr

 

Komentari