Novi „must have“ među zaljubljenicama u šljokice: svjetlucavi jezik

Pa tko voli, nek izvoli...

226

Najnoviji modni trend među djevojkama koje vole šljokice su – šljokice na jeziku! Nakon što su šljokicama uspjele zabljesnuti gotovo svaki dio tijela, ljubiteljicama šljokica kao da ni to nije bilo dovoljno, pa su odlučile šljokicama ukrasiti i unutrašnjost svojih usta.

Ovaj je trend nastao sasvim slučajno, kada je australska kozmetičarka Jacinta Vuković pokušavala nanijeti šljokice na usne, te je nekolicina slučajno završila i na njezinom jeziku.

✨ GLITTER TONGUE ✨ I was doing this Lip look and got glitter on my tongue, so I thought I would embrace it and make it the main focus!! ———————————————— @jeffreestar @jeffreestarcosmetics Watermelon 🍉 Soda @litcosmetics Barbie Shops —————————— #australia #glittertongue #lipart #vladamua #jeffreestarcosmetics #jeffreestar #universodamaquiagem_oficial #makeupartistsworldwide #anastasia #norvina #glistencosmetics #anastasiabeverlyhills #lipgloss #glitter #melbourneiloveyou #melbournemakeupartist #sweden #stockholm #makeupartistry #australianmakeupartist #makeupartistmelbourne #makeupartistaustralia #iloveglitter #newtrend #commentforcomment #like4like #likeforlike #follow4like #litcosmetics

Objavu dijeli Jacinta Vuković 💋 Melbourne (@jacintavukovic)

Fotografije šljokica na jeziku, ubrzo su se proširile društvenim mrežama, a ovaj je trend osim Jacintinim kolegicama vrlo brzo prihvaćen i među djevojkama diljem svijeta. No, kada je riječ o šljokicama na jeziku, nije sve tako bezazleno. Naime, stručnjacima postoji opravdana bojazan da šljokice na jeziku mogu izazvati zdravstvene tegobe. Iako gutanje malih količina, za one dobrog želuca, neće ostaviti trajnije posljedice, ipak, upozorava se da šljokice mogu izazvati probleme s probavom, bolove u stomaku pa čak i zatvor. Osim toga, šljokice mogu biti loše i za okoliš jer se sastoje od mikro plastike koja sadrži kemikalije, ali i opasne bakterije koje mogu završiti u vodi i hrani.

Глиттер Клиттер ✨ #glitter #glittertongue #makeupforever

Objavu dijeli Лиза Клубника (@liza.klubnika)

No ukoliko ipak ne odustajete od namjere isprobavanja ovog, pomalo bizarnog trenda, mi preporučamo nešto zdraviju i sigurniju alternativu – korištenje jestivih šljokica za ukrašavanje torti.

Komentari