Nove školske svjedodžbe podigle veliku prašinu – nema više jasnog isticanja spola i imena roditelja

Kada su one počele pristizati u domove, podigla se velika prašina. Ukućane je iznenadila promjena, odnosno dva noviteta

2812

Nastavna godina je završila za sve učenike, a trenutno je u nekim predjelima vrijeme podjela svjedodžbi. Kada su one počele pristizati u domove, podigla se velika prašina. Ukućane je iznenadila promjena, odnosno dva noviteta. Izbačena je kategorija jasnog isticanja spola učenika i imena roditelja u dokumentu.

Pokrenula se je široka rasprava o novini. Neki su promjenu doživjeli kao nepotrebno gubljenje vremena i manje bitan podatak od popisa ocjena. Drugi su pak usporedili promjene uz nedavnu temu koja je zaokupila sve medije, ali i privatne razgovore. Riječ je naravno o ratifikaciji Istanbulske konvencije te kako to mnogi nazivaju „podmetanje“ rodne ideologije.

Foto: Srednja.hr

Portal Srednja.hr pokušala je doznati koji je pravi razlog mijenjanja dosadašnje svjedodžbe. Navodno je riječ o novom Pravilniku o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama,  kojim se smanjuje nepotrebna papirologija te obvezna pedagoška dokumentacija. Tako troškovi nisu povećani, ali još bitnije nisu ni smanjeni.

Komentari