Nova studija pokazala je da je ova strategija flerta najučinkovitija, bez obzira na vaš izgled

56
flert

U Disneyevom klasiku iz 1988. “Who Framed Roger Rabbit”, naslovni lik je u nevjerojatnoj vezi sa svojom pohotnom suprugom Jessicom. Roger je izbezumljeni, tjeskobni zec sa sklonošću nestašlucima, dok je Jessica tipična bomba koja je oko metar i pol viša od njega. Kad je privatni istražitelj Eddie Valiant upitao Jessicu što ona vidi u “tom tipu?” ona odgovara: “On me nasmijava.”

Ovaj tip para može se činiti kao nešto što vidimo samo u filmovima, ali nemojte podcjenjivati snagu humora kada je u pitanju privlačnost. Nova studija objavljena u Evolutionary Psychology pokazala je da je humor najučinkovitiji način flertovanja i za muškarce i za žene.

“Ljudi misle da je humor ili sposobnost nasmijati drugu osobu najučinkovitiji za muškarce koji traže dugotrajnu vezu. Najmanje je učinkovit za žene koje traže vezu za jednu noć. Ali smijati se ili hihotati šalama druge osobe učinkovita je taktika flertovanja za oba spola”, kaže Leif Edward Ottesen Kennair, profesor na Odsjeku za psihologiju Norveškog sveučilišta znanosti i tehnologije (NTNU).

Nije samo učinkovito biti smiješan, već je za žene vrlo važno da svom potencijalnom partneru pokažete da mislite da je smiješan”, dodala je Rebecca Burch, koautorica iz SUNY Oswego u New Yorku. Nažalost, ova studija je provedena samo na heteroseksualnim parovima.

Za muškarce se pokazalo da je pokazivanje smisla za humor najučinkovitiji način flertovanja bez obzira traže li kratkoročnu ili dugotrajnu vezu. Za žene je biti duhovitom bila najučinkovitija taktika u potrazi za dugotrajnom vezom. Za ljude koji su tražili kratkoročnu vezu, činiti se dostupnim bila je najučinkovitija taktika.

Prema studiji, humor je učinkovit bez obzira na nečiju privlačnost. “Individualne razlike u dobi, religioznosti, ekstrovertnosti, osobnoj privlačnosti i sklonostima za kratkoročne seksualne odnose imale su mali ili nikakav utjecaj na to koliko su ispitanici smatrali učinkovitim različite taktike flertovanja”, kaže koautor studije, prof. Mons Bendixen.

Ako vidite nekoga tko vam se sviđa, ali ne mislite da mu izgledate dovoljno dobro, pokušajte. Možda još uvijek imate priliku ako ih uspijete nasmijati.

Najučinkovitije taktike za one koji traže dugotrajnu vezu:

Za žene:

1. Nasmijavanje

2. Pokazivanje interesa za razgovore

3. Provođenja zajedničkog vremena

4. Upuštanje se u duboke razgovore

5. Poljupci

Za muškarce:

1. Nasmijavanje

2. Provođenje zajedničkog vremena

3. Pokazivanje interesa za razgovore

4. Upuštanje u duboke razgovore

5. Osmijesi

Studija je dokaz da izgled nije sve i pokazuje da dobar smisao za humor nije samo nasmijati nekoga. Sjajan smisao za humor dokaz je da je netko inteligentan, mudar, pronicljiv, samouvjeren, da može vidjeti stvari iz nove perspektive i da ima dobru intuiciju. Također pomaže ljudima da brzo izgrade veze i dijele iskustva, što je izvrstan način da se zbliže s nekim na brz i zabavan način.

Pa zašto Jessica ne bi bila s Rogerom? Tip je smiješan.

Izvor: Upworthy

L.B.

Komentari