Nova održiva linija šminke – Proizvodi za kozmetiku rade se u potpunosti od biljaka

29

Jedan poduzetnik pokrenuo je potpuno zelenu liniju dugotrajne šminke koja koristi biljke, odnosno u potpunosti je izrađena od prirodnih proizvoda.

U lipnju je taj poduzetnik dobio 8,2 milijuna dolara od L’Oréalovog odjela rizičnog kapitala, a zatim je lansirao Last— početnu liniju proizvoda od 12 dugotrajnih tekućih sjenila, tri vodootporne maskare i tri olovke za obrve, prije nego što je u rujnu nastavio s 21 ruževima za usne.

Održiva šminka ima vitalni sastojak, izododekan, koji se može sintetizirati iz biljaka. “Kozmetika će voditi ekološku tranziciju”, rekao je Marco Delcourt za Bloomberg. “Za nas je to početna točka, godinama su ljudi morali birati između proizvoda koji su prirodnog podrijetla i proizvoda koji imaju dobre rezultate.”

Proizvodi su 90% na biljnoj bazi i izrađeni su od biljnih voskova i derivata maslinovog ulja zajedno s izododekanom; dolaze u recikliranoj plastičnoj i kartonskoj ambalaži te u staklenim i aluminijskim kutijama. Dok Delcourt još uvijek sanja o zelenom zrakoplovstvu, planira proširiti svoju proizvodnju biljnog izododekana na nekoliko desetaka tona godišnje – s ciljem da ga proda uglavnom kozmetičkim tvrtkama.

“Danas je odabir proizvoda prirodnog porijekla čin podrške okolišu”, izjavio je Delcourt tijekom najave lansiranja linije ruževa za usne. “Naš je proces svoju prvu primjenu našao u kozmetičkoj industriji, a njegov doprinos tranziciji okoliša samo će rasti u budućnosti jer utječe na čitave segmente industrije materijala.”

Više možete saznati OVDJE.

Izvor: Good News Network

L.B.

Komentari