Nostalgičari pozor: Tamagotchi se vraća!

57
FOTO: Flickr

Sjećate li se igračke koja je prije oko 20 godina zabavljala djecu i mlade i tada se još činila kao napredna naprava. Plastična, okrugla, s ekranom u sredini, djeca su je nosila svuda sa sobom kako Tamagotchi ne bi ostao gladan.

Za sve ljubitelje te igračke stiže dobra vijest: Tamagotchi se vraća, i to u modernom obliku. Verziju prilagođenu današnjim generacijama stvorio je isti japanski proizvođač koji je 1996. kreirao Tamagotchi, no nova varijanta nosi naziv Tamagotchi On. Inače, ideja igračke pripada Aki Maiti, za što je 1997. godine dobila i Nobelovu nagradu za ekonomiju.

Nova je igračka vrlo slična staroj verziji, jedino je crno-bijeli ekran zamijenjen onim u boji te je cijena veća. No princip igre ostaje isti, kao i tri gumba kojim se upravlja crtani lik, tj. hrani ga se, kupa i igra s njim, a on nam, kad ima potrebe, najavljuje zvukom.

No novi se Tamagotchi po nekim značajkama razlikuje od verzije iz 90-ih. Dok je starog lika na ekranu bilo nemoguće napustiti bez da je uginuo, novog ćete lika moći poslati u hotel kad ste zauzeti i ne možete se baviti njime. Tako će njegov život dulje trajati. Tamagotchi On moći će se spojiti s mobilnom aplikacijom, koja će služiti za povezivanje više likova, a oni će se moći međusobno i vjenčati te stvarati nove virtualne likove.

Proizvođač Bandai već je 2013. redizajnirao Tamagotchi i to u obliku aplikacije za pametne telefone. Novi će Tamagotchi u obliku nekadašnje igrice potaknuti nostalgiju u odraslima, a istodobno i pružiti novi oblik zabave mladima.

Komentari