Ništa se ne baca -u riječkoj “Špajzi” proizvodi se nude u rinfuzi, a pakiraju u iskoristivu ambalažu

351

Ana Kovačević i Dina Benazić, dvije zaljubljenice u prirodu inspirirane svjetskim trendovima, odlučile su u Rijeci otvoriti zero-waste  trgovinu „Špajza“ na adresi Ružićeva ulica  23. Otvorenje je u srijedu 1. kolovoza u 7,30 sati.
Riječ je o specifičnoj trgovini,  hrana se ne pakira u jednokratnu, plastičnu ambalažu, proizvodi se nude u rinfuzi tako da kupac uzima količinu koja mu je potrebna. Kupljena roba pakira se u ambalažu (staklenke, papirnate vrećice) koja se može iznova koristiti ili kompostirati i tako se smanjuje količina otpada u kućanstvima i otpada od neiskorištene hrane koju bacamo kada kupimo previše. Riječ je o projektu koji je bio dio osme generacije Startup inkubatora u Rijeci.

Na policama „Špajze“ nude se pretežito proizvodi ekološkog podrijetla s OPG-ova, a sve kako bi se potakla konzumacija zdrave i provjerene hrane te proizvodnju malih proizvođača.  U „Špajzi“ možete pronaći voće, povrće, domaće džemove, sirupe, pa čak i prvo hrvatsko nefiltrirano pivo proizvedeno na tradicionalan način od ekološki certificiranih sastojaka. Usto, „Špajza“ nudi 100 posto prirodnu, ručno rađenu kozmetiku.

Komentari