Nisam tražila – Žene dijele svoja mučna iskustva nakon incidenta u Srbiji u kojem je profesor glume seksualno zlostavljao svoje učenice

65

26-godišnja glumica Milena Radulović javno je ispričala kako ju je redatelj i vlasnik škole Miroslav Mika Aleksić silovao dok je kao 17-godišnjakinja pohađala nastavu kod njega. Kazala je kako je Aleksić perfidno koristio trenutke dok je u školi bilo bučno i dok su hodnici bili puni učenika kako se žrtve ne bi bunile. Učenice koje bi ga odbijale naišle bi na silu ili ignoriranje. Podsjetimo, za Blic je Radulović kazala je: “Vodio je računa da se to dogodi tijekom sata, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog ispita na (Fakultetu dramske umjetnosti u Beogradu) intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da netko posumnja da se tu događa nešto toliko užasno.”

Nadalje, istakla je kako joj se u studenom javila i maloljetna polaznica škole glume: “Povezale smo se s još nekoliko djevojaka, razgovarale i odlučile da je vrijeme da ovo prestane. S ovom sviješću, skrivanje zločina i prešućivanje bilo bi jednako što i sam zločin. Postale bismo suučesnice ako bismo sada prešutjele znajući da postoji još pet potencijalnih novih maloljetnih žrtava.”

U međuvremenu, pojavila se i još jedna priča djevojke koja tvrdi da ju je spomenuti profesor glume seksualno zlostavljao, a njezinu priču objavio je Telegraf: “Kada sam napunila nekih 16, 17 godina, Mika me pozvao kod sebe u ured na razgovor. Ne sjećam se točno kako je to iskomunicirao. Sve u svemu, počeo me ispitivati o seksu. Vrlo se dobro sjećam pitanja, kao i šta sam imala obučeno taj dan. Kasnije sam čula da se to događa u određenim traumatičnim situacijama u životu. Pitanja su bila: ‘Da li se kre*eš?’. Ja sam se naravno zbunila, ali budući da se podrazumijevalo u mom životu da se na svako Mikino pitanje odgovori, ja sam stidljivo odgovorila ‘da’. Na to se on nasmijao i rekao: ‘Da, da, a je l’ voliš da se kre*eš?’. Ja sam i dalje bila potpuno zbunjena situacijom koja se događa, ali je on samo nastavio da postavlja pitanja. ‘A gdje najviše voliš da se kre*eš? Ja sam i dalje imala neki tupavi osmjeh na licu pa je umjesto mene on odgovorio na to pitanje: ‘Gdje stigneš, a?’. Nakon toga je prestao da me ispituje i jedina situacija koje se sjećam sljedeće je bilo da me tražio da ustanem i da se okrenem, što sam ja poslušno napravila. On me potapšao/protresao po dupetu i rekao: ‘Malo je kanta, ali može proći.”

Na račun Aleksića stiže sve više optužbi djevojaka, a u međuvremenu je na Facebook-u pokrenuta stranica „Nisam tražila“ u kojoj žene iz Hrvatske i regije dijele mučna svjedočanstva na ovu temu. Stranicu su pokrenule četiri Sarajke, inače kolegice i bivše studentice na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu: Ana Tikvić, Nadine Mičić, Matea Mavrak i Asja Krsmanović. 

Snimka zaslona 2021-01-19 084439
Izvor: Facebook Screenshot
Snimka zaslona 2021-01-19 084512
Izvor: Facebook Screenshot
Snimka zaslona 2021-01-19 084526
Izvor: Facebook Screenshot
Snimka zaslona 2021-01-19 084548
Izvor: Facebook Screenshot
Snimka zaslona 2021-01-19 084623
Izvor: Facebook Screenshot

Komentari