Nevjerojatne informacije iz PIK-a Vrbovec objavljene u emisiji Provjereno! Ovo je prilično šokantno!

Što mi to jedemo i što rade (ne rade) nadležne inspekciije???

494

Emisija Provjereno Nove TV već godinama otvara brojne zastrašujuće teme i o njima informira hrvatsku javnost. U novoj epizodi razgovarali su sa radnicima PIK-a Vrbovec i doznali stvarno strašne stvari.

Pet radnika PIK Vrbovca stalo je pred kamere Nove TV i otkrilo kako su u spomenutoj tvornici često radili s pokvarenim, smrdljivim mesom koje se onda koristilo u daljnjoj proizvodnji.

Meso koje je stizalo u tvornicu bilo je, prema njihovim riječima, pred istekom roka trajanja, staro i loše kvalitete, prepravljali su datume ili prepakiravali gotove proizvode u nove folije, a u proizvodnji kobasica i salama koristili su meso za koje oni tvrde da je bilo zaraženo!?

“Mi to dobijemo sve smrznuto, to se onda otapa. Ako je pred istekom roka trajanja, vidiš da za dva, tri dana ističe rok upotrebe mesa. Vidi se po boji, po kvaliteti, kakvo je to meso”, rekao je jedan od zviždača.

“Mi to vidimo kad meso bacamo iz stalaža u velike kade, a do tih papira mi ne možemo. Vidimo porijeklo, iz koje države dolazi i datum i istek roka trajanja. Mislim da oni to i kupuju iz razloga jer znaju da je to meso i pred istekom roka i sumnjive kvalitete jer ga dobiju praktički za bagatelu. Ovi iz vanjskih država, oni si lijepo isprazne svoje kontejnere i to sve za PIK bude dobro“, svjedočila je jedna od osoba koja je željela ostati anonimna.

Najviše se to, kako kažu, događalo krajem prošle i početkom ove godine. No, dodaju kako se to događalo jako puno puta.

“To je tako stalno, tamo smrdi da je to katastrofa”, rekao je jedan od zviždača.

“To se stavlja u sve proizvode. U kobase, salame”, rekao je izvor dodavši da se meso raspada pod prstima koliko je staro.

Na pitanje kako su znali da je meso s kojim su u tom periodu radili bilo sumnjive kvalitete, odnosno zaraženo, jedan od radnika odgovara: „Znamo iz tog razloga jer je na svakoj toj paleti prikazana crvena oznaka, veterinarska oznaka – termička obrada. Dođe nalog od šefa da dolazi dvije, tri tone toga zaraženog mesa i to meso se mora upotrijebiti.“

Neki su komentirali kako već dugo sami ne jedu ništa od PIK-a Vrbovec, a u medije su odlučili izaći jer se nadaju nešto promijeniti.

Od mjerodavnih još uvijek nema odgovora, kao ni reakcija iz nadležnog ministarstva. Zbog PIK-a Vrbovec i svih nas nadamo se da je Provjereno ovaj put dobilo neprovjerene informacije. No nekako sumnjamo u to

Komentari