Nesebična ljubav: zbog njega skoro izgubio život, no svojeg psa i dalje obožava

38

Kada je frustriran ili mu je teško, prva kojoj Greg pohrli u zagrljaj je njegova kujica Ellie, koja je ujedno i razlog što je ostao bez nogu i ruku. No kad se to dogodilo Greg je nije izbacio iz kuće. Postala mu je još veća prijateljica.

Ellie spava sa svojim vlasnikom ispod pokrivača, sjedi pored njega za ručkom znajući da će podijeliti hranu s njom. Greg i njegova obitelj vole kujicu kao da im je kći, rekao je za Independent, iako je zbog nje umalo umro.

Razlog Gregovog neočekivanog oboljenja je kapnocitofaga, klica iz Elliene sline, koja je pronađena kod psa i mačaka. Inače je bezopasna za ljude, osim u slučajevima kao što je Gregov kada čovjek ima ugrožen imunološki sustav.

U bolnici su mu potvrdili da je njegov slučaj iznimno rijedak i nisu imali pravo objašnjenje zašto je nastupilo takvo oboljenje. Najprije je počelo kao vrućica i dijareja, no stanje mu se pogoršavalo pa su ga odveli u bolnicu.

Doktori su napravili analizu krvi i ustanovili da se u tijelu nalazi klica koja uzrokuje sepsu, zbog čega su mu dijelovi tijela zatajili. “Napravite što trebate samo da ostanem živ”, rekao je Greg doktorima.

Morali su mu odstraniti udove, no i na to je pristao jer je imao previše razloga da ostane na ovom svijetu – suprugu s kojom je u braku 15 godina, 26-godišnjeg sina i naravno, svoju obožavanu kujicu. Nakon svega Greg i njegova obitelj nisu ni pomislili na to da odbace Ellie, dapače, Greg je sada vezan za nju kao nikad prije.

Doktori su slučaj povezali s još pet takvih slučajeva u bazi istraživanja medicinske škole u Harvardu. Analizom su ustanovili da se i kod Grega i u tijelima ostalih petero ljudi nalazi isti mutirajući gen, koji je stoga razlog što je njihov imunološki sustav neotporan na kapnocitofagu.

Greg već može jesti vilicom pomoću svoje proteze te polako uči raditi i druge svakodnevne stvari. Želja mu je naposljetku naučiti voziti auto s protezama te se planira čak vratiti svojem poslu soboslikara. Iako postoji vjerojatnost da mu se bolest vrati u dodiru s klicom, Greg i dalje najviše uživa provoditi vrijeme sa svojom Ellie.

 

Komentari