Nazovi žohara po bivšoj ljubavi i pomozi u zaštiti životinja

45
žohar

Bliži se Valentinovo, ali kod nekih ljudi taj praznik ne izaziva tople i mutne osjećaje ljubavi – umjesto toga, dan provedu razmišljajući o bivšem. Kako bi pomogli tim ljudima da obilježe praznik, zoološki vrt u San Antoniju dopušta ljudima da žohare nazivaju po svojim bivšim ljubavima.

Godišnja tradicija zoološkog vrta povodom Dana zaljubljenih pomaže u prikupljanju sredstava za podršku zoološkoj “viziji osiguranja budućnosti za divlje životinje u Teksasu i širom svijeta”. Za donaciju od 5 do 25 dolara možete nazvati žohara po svom bivšem partneru i dobiti digitalnu čestitku za Valentinovo – vaš bivši će također dobiti digitalnu karticu koja ga obavještava da je žohar nazvan po njemu.

U zoološkom vrtu u El Pasu, žoharima koje nazovete po svojim bivšima hranit će se životinje u zoološkom vrtu, poput iguana, skinkova i merkata. Houstonski muzej prirodnih znanosti također vam dopušta da žohare nazovete po bivšima, a Floridski akvarij ima čestitke za Valentinovo na temu žohara koje možete preuzeti.

Zoološki vrt Lehigh Valley u Pennsylvaniji umjesto toga nudi cvrčke. Od sada do 14. veljače, donacija od 5 dolara omogućit će vam da imenujete cvrčka hranitelja, a zoološki će vrt svaki tjedan objavljivati videozapise koji prikazuju cvrčke kako hrane životinje. Također će podijeliti neke zanimljive činjenice o životinjama tijekom hranjenja.

“Naše životinje dobivaju ukusan i bogat obrok, a vi dobivate malo znanja o životinjama i mogućnost da Valentinovo započnete na čistom listu”, poručuju iz zoološkog vrta.

Zoološki vrt u Torontu dopušta vam da posvojite žohara nazvanog po vašem bivšem – ali ako niste cinični u pogledu praznika, možete postati kum i paru pingvina kako biste im pokazali da vam je stalo ovog Valentinova.

Ako kukci nisu vaša stvar, Maui Humane Society nudi priliku da nazovete neugodan predmet po svom bivšem – kutiju za otpatke. Donatori mogu izabrati staviti ime svog bivšeg na kutiju za 10 dolara ili kupiti cijelu kutiju za 100 dolara. Donacije moraju biti uplaćene do 14. veljače, a onda će se “naše mačke pobrinuti za ostalo”, kažu u humanom društvu.

Centar za životinje Berkeley u Južnoj Karolini također prodaje priliku da napišete ime svog bivšeg na kutiju za otpatke. U Walesu možete sudjelovati kako biste osvojili priliku da stavite ime svog bivšeg na kantu za smeće.

Business Waste, komercijalna tvrtka za gospodarenje otpadom koja prikuplja smeće i također prodaje kante, dopušta predaju imena do Valentinova, kada će nasumično izvući imena i ispisati neka na kante za smeće. Unos je besplatan, ali neće biti odabrano svako ime.

Godinama su mnogi zoološki vrtovi, centri za divlje životinje i tvrtke pronalazile kreativne načine za slavlje – ili osvetu – bivšima. Godine 2019. Wildlife Sydney u Australiji dopustio je donatorima da zmiju nazovu po bivšem za samo 1 dolar – prihod je otišao u Fond za očuvanje divljeg života. Također te godine, Wildlife Images Rehabilitation and Education Center prodavao je losose koji su mogli biti nazvani po bivšim prije nego što su hranjeni medvjedima. Godine 2021. Richmond Wildlife Center dopustio je ljudima da crva brašnara, bubu, superglistu ili voštanu glistu nazovu “po vašem bivšem crvu” za samo 2 dolara. Bube su potom hranjene životinjom o kojoj su skrbili. Donacija od 5 dolara omogućila vam je da crva rogova ili noćnog puzava nazovete po “uistinu užasnom bivšem”, rekli su iz centra.

Izvor: CBS

L.B.

Komentari