Naši rukometaši nisu u finalu! Hoće li i domaći navijači napustiti Euro??

Hrvatski navijači imaju jednu neobično karakteristiku navijanja za pobjednike. Malo lošiji rezultat i euforija nestaje!

57

Rukometno prvenstvo bilo je ovih proteklih desetak dana odlična distrakcija u našoj državi, da u javnosti gotovo neprimjetno prođu političari koji kao da su na drogama (i to odličnim drogama), ekstremističke skupine koje nas vraćaju u srednji vijek, Agrokokor, brodogradnja itd. Svi oni realni problemi o kojima bi trebali razmišljati. No kruha i igara dobro je poznata upravljačka taktika pa onda kad je bal
Naši rukometaši bodreni navijačima koji su i unatoč skupim ulaznicama za utakmice obavljali svoju dužnost i kreirali atmosferu koja je, barem kako je sduditi po raznim medijskim naslovima, bila jedan od odlučujučih faktora dosadašnjih pobjeda. Ne to što imamo zapravo kvalitetne rukometaše koji mogu konkurirati na ovakvim natjecanjima?
No, desilo se ono što se desi i najboljima. Naši su izgubili, od vječnih rivala, iznimno kvalitetne reprezentacije Francuske.
Tragedija? Nije naravno. je li igračima teško? Naravno da je, pobjeda je uvijek pobjeda, a poraz je nažalost uvijek poraz. Jesu li naši ispali iz natjecanja? Pa nisu zaboga. Danas ih očekuje susret sa Češkom s kojom će se boriti za peto mjesto.
Oni koji su podosta pogođeni ovom situacijom su organizatori Eura. Uoči natjecanja računalo se da će Hrvatska svakako izboriti nastup u završnici, da će doći do borbe za odličja, međutim taj je plan grubo prekinut u srijedu navečer i umjesto sanjanog polufinala, danas u 15.30 sati Arena je domaćin susreta Hrvatske i Češke. I gdje je sad problem? Pa u tome što naši navijači izgleda navijaju samo dok pobjeđujemo. Kad nema izgledne medalje, po mogućnosti srebra ili zlata, nema ni navijača.

Prema riječima organizatora egdje oko 75-80 posto kapaciteta dvorane, dakle oko 10.000 sjedalica je zauzeto. Prodano je oko 60 posto ulaznica, ili oko 8.000, a preostali broj predstavljaju pozivnice namijenjene sponzorima, EHF-u…Plana o dijeljenju ulaznica kako bi se Arena ipak napunila nema. Prema organizatorima bi to ipak bilo nekorektno.
I sad treba vidjeti hoće i naši “navijači”, iako teško da zaslužuju ovaj naziv doći na utakmicu Hrvatska – Češka (otežavajuća okolnost je vrijeme, u 15.30 ljudi ipak rade). ALi pitanje je hoće li uopće doći na završnicu prvenstva bez obzira što naši ne igraju.
Za pretpostaviti je da na utakmice idu zato da bi uživali u izvrsnom rukometu, što polufinale i finale garantiraju. A ne da bi se pokazali, slikali, vikali i divljali dok naši pobjeđuju. Živi bili pa vidjeli, a našoj reprezentaciji želimo da se danas pokažu u najboljem izdanju.
Photo copyright

Komentari