Napokon savršene traperice

116

Prevedeno doslovce “3×1 ovdje napravljene” traperice novi su proizvod Scotta Morrisona, traper gurua i vlasnika ekskluzivnih kompanija Earnest Sewn i Paper Denim & Cloth. U novo otvorenoj trgovini po uzoru na ekskluzivne krojačke radnje Morrison je omogućio kupcima da izaberu ili osmisle vlastite ekskluzivne traperice. Posjetioci mogu izabrati primjerak iz limitirane kolekcije, naručiti traperice po izboru ili pak dogovoriti sastanak sa Morrisonom i sami dizajnirati svoje traperice iz snova.

U trgovini koja se proteze na 4000 m2 možete izabrati između 70 vrsta trapera podrijetlom iz SAD-a, Japana i Italije; osmisliti kroj i vrstu džepova, izabrati konce, ali i dugmad. Sve to pred vašim budnim okom u nosivi komad odjeće pretvoriti će jedna od 11 stalno zaposlenih krojačica.

Filozofiju novog koncepta prodaje traperica Morrison objašnjava na svoj način; “Da, mi tržištu nudimo i isprani i netretirani traper, no 3×1 traperice su jedinstvene jer one predstavljaju ostvarenje sna svakog istinskog obožavatelja traperica. Jednostavno ne postoji bolje mjesto na svijetu za pronaći tako dobar traper kao što je ovdje kod nas u Sohu”. Eto, istinske obožavatelje tada neće iznenaditi ni cijena ovih traperica iz snova. Početna cijena kreće im se oko 1200$.

Ako je to ipak previše za vaš džep, poslušajte par savjeta ovog traper gurua.

Koliko pari traperica posjedujete?
Ovdje u gradu vjerojatno imam tucet, ili dva, no moja prava kolekcija nalazi se u kući izvan grada. Tamo imam otprilike 300 do 400 pari i uglavnom su to traperice mojih brandova.

Sjećate li se kada se prvi put pojavila Vaša ljubav prema trapericama?
Moj prvi par traperica bile su Levisice, no ljubav se pojavila s kupnjom prvih Replayki koje su bile limitirana edicija, napravljene od japanskog trapera (tada u 90ima je taj traper bio vrlo rijedak)

Koja je vaša preporuka za održavanje trapera?
Vrlo rijetko perem svoje traperice, ali kada to radim tada obično postoje dva načina. Ako ih treba samo malo provjetriti, našpricam ih s malo “Febreze-a” i ostavim vani na zraku. Ukoliko im je potrebno temeljitije čišćenje, oprat ću ih (naravno naopako okrenute) s Woolite Extra Dark i onda ih pustiti da se osuše.

Koji je vaš daljnji plan za brand “3×1 Made Here”?
Nadam se da će brand rasti sporo ali konstantno, te da ćemo kroz kraće vrijeme moći ponuditi određene limitirane kolekcije i trgovcima diljem svijeta. U planu nam je naravno otvoriti i još trgovinu ili dvije s istim konceptom.

www.3×1.us

Komentari