Nakon osam godina Vatra konačno objavila pjesmu “Poruke u boci”

64

Osam godina ležala je u ladici nedovršena pjesma grupe Vatra, no nikad nije bila zaboravljena pa je tako konačno i ugledala svjetlo dana. Poruke u boci još je jedna pjesma s Vatrinog albuma Nama se nikud ne žuri. 

Za glazbu i tekst zaslužan je frontman grupe Ivan Dečak, a na ovom se singlu aranžmanima na klavijaturi pridružio i Toni Starešinić, talentirani klavijaturist i skladatelj, jedan od glavnih protagonista u bendovima Mangroove, Chui i Beat Busters. Spot za pjesmu potpisuje Filip Filković Philatz.

Spot je u retro stilu, sniman VHS kamerom, a neke su snimke i autentične. Zato sada imamo autentičnu VHS sliku koja bi mnoge mogla emotivno vratiti u neko staro vrijeme. – rekao je o video spotu Ivan Dečak.

 

Album Nama se nikud ne žuri prepoznat je kao kvalitetan, a iz albuma dolazi i istoimena pjesma, duet koji je nagrađen Porinom. Kritika je potvrdila uspjeh albuma.

Radiofonija, osamdesete, himnični refreni, mainstream, David Bowie, Depeche Mode, EKV, Simple Minds, U2, elektronika su neke od kodnih riječi kojima se može opisati neki od zadnjih albuma grupe Vatra.Vatra se dokazivala mukotrpno, na cesti, o čem se već dosta pisalo i što polako prelazi u legendu. Njihov dugogodišnji rad i komunikacija s publikom donose plodove i na albumu “Nama se nikud ne žuri.“ – iznio je stav kritičar Zoran Tučkar.

Vatru smo imali prilike slušati na Student Day Festivalu, a sljedeći njihov nastup očekuje se 11. listopada u Lovranu.

Komentari