Najveći koncert karijere Damira Urbana

303

damir urban

Treća subota mjeseca veljače 2015. ostat će zabilježena u biografiji Damira Urbana kao dan održavanja najvećeg koncerta u njegovoj karijeri, kao i prvi veliki solo koncert benda u zagrebačkom Domu sportova. Dovoljan razlog da se pripremi koncerta pristupi vrlo studiozno i u glazbenom i u vizualnom dijelu, kako bi svatko dobio ono po što je došao, jer fanovi Urban & 4 nisu iznimka od onih drugih grupa: nekima se više sviđaju starije, a nekima novije pjesme.

Upravo zato će koncert obuhvaćati sve faze Urbanove karijere, od mitskih Laufera preko antologijskih albuma “Otrovna kiša” i “Žena dijete” do posljednjih diskografskih izdanja zaključenih s aktualnim “Mamutom”, jednim od najboljih albuma 2014. Pojedine će pjesme biti popraćene i odgovarajućim kratkim filmovima.

Posebne gošće koncerta bit će Mozartine, zbor koji je prošle godine proslavio 15. obljetnicu djelovanja i u tom periodu imao niz europskih turneja i suradnji s imenima poput Dionne Warwick te domaćim glazbenicima poput Damira Urbana.

Čast da nastupe kao predizvođačice pripala je dvjema djevojkama, od kojih će jedna sigurno iznenaditi publiku, dok će druga među okupljenima imati i već pokojeg fana: Milici Šerbedžiji i Lovely Quinces. Lovely Quinces, pravim imenom Dunja Ercegović, jedna je od predvodnica mladih hrvatskih kantautorica zapaženih i u inozemstvu. Milica je multitalentirana umjetnica, iza koje je, unatoč mladosti (18 joj je godina tek), bogati životopis: glumila je u domaćim i stranim kazališnim produkcijama, pjevala prateće vokale na više albuma, te napisala niz pjesama. Njen izričaj melankoličnog, toplog zvuka, praćenog predivnim, krhkim vokalom kao stvoren je za predstavljanje širem auditoriju na Urbanovom koncertu.

Cijena ulaznice za ovaj koncert u Malod dvorani Doma sportova iznosi 70 kuna do 20 veljače, na sam dan penje se na 90 kuna.

Komentari