Najoriginalniji pokloni za rođenje djeteta

88

U ne tako davnoj prošlosti, postojali su običaji koji su značili obavezu da prođe najmanje 40 dana od rođenja djeteta a tek potom i donošenje nekih poklona, ​​koji su se smatrali uobičajenim. Ovisno o kraju u kojem se ovaj običaj primjenjivao, ovisilo je i  koji su to bili uobičajeni pokloni za rođenje djeteta. Uglavnom je  značilo darovati  zlatnik ili zlatni križić, zlatni lančić ili neke osnovne stvari za bebu, poput pelena i slično.

Kako je vrijeme odmicalo, mijenjala se i moda u tom segmentu. Danas je sve više onih kojima je važno darove za rođenje djeteta napraviti što originalnijim. Srećom, u ponudi je i nakit koji je upravo namijenjen za tu priliku. Najčešće su to privjesci raznih oblika koje djeca kasnije s veseljem nose. Obično se majke s bliskim članovima obitelji dogovaraju koji su pokloni za rođenje djeteta u datom trenutku poželjni, dok prijateljice i šira rodbina nastoje donijeti što originalniji dar.

Pogotovo zbog činjenice da se radi o financijama, mnogi roditelji bakama i djedovima, odnosno bliskim prijateljima i članovima obitelji navode koji su pokloni za rođenje djeteta koji bi im trebali. Zato se često događa da se, primjerice, više njih financijski udruži, pa tom prilikom kupe kvalitetnija dječja kolica ili možda ogradu, te autosjedalicu i slično.

Koji su najbolji pokloni za bebu?

Ako pitate roditelje koji su svjesni koliko im je financijskih sredstava potrebno u trenutku kada im se dijete rodi, onda su najbolji pokloni za rođenje djeteta oni praktični. Idealno bi u većini slučajeva bilo da članovi uže ili šire obitelji, odnosno prijatelji, kupe sve što bi roditeljima zapravo trebalo, a za to su potrebna dodatna financijska sredstva.

Ako su takvi odnosi prisutni u obitelji, najbolje je da se svi na vrijeme organiziraju, kako bi pokloni za rođenje djeteta imali svoju svrhu. Obično se dogodi da se kupe neka kvalitetna kolica ili hranilice, odnosno ono što će bebi kasnije zatrebati, a što roditelji možda neće moći tako lako kupiti.

No, postoje i oni članovi obitelji ili prijatelji koji jednostavno žele iznenaditi odabirom poklona. Zato i ne čudi što se odlučuju za dječji nakit. Obično su to privjesci u obliku križa ili nekog drugog oblika, koji simbolizira dolazak bebe na svijet.

Originalni pokloni za rođenje djeteta

S druge strane, ako su prijatelji ili možda rođaci, neki od njih će jednostavno dati novac umjesto da pokušavaju pronaći koji su pokloni za rođenje djeteta najzanimljiviji. Nema sumnje da će to roditeljima puno značiti, ali gledano s druge strane, djetetu neće ostati ništa za sjećanje te rodbine ili prijatelja roditelja. Zato je uvijek bolja opcija da pokloni za rođenje djeteta imaju uporabnu vrijednost, ali i da mogu trajati, kako bi ostavili trag u životu bebe.

Srećom, danas se na tržištu zaista mogu pronaći iznimno zanimljivi pokloni za rođenje djeteta. Jedna od najpoznatijih je takozvana torta od pelena, a ima i onih koje uključuju ispis perli ili madeža s nekim originalnim natpisom i slikom. Naravno, dječji nakit uvijek se smatra originalnim darom.

U svakom slučaju, najvažnije je da pokloni za rođenje djeteta budu s jedne strane od srca, a s druge strane da od njih imaju koristi i roditelji i beba. Bilo materijalno ili emocionalno, ali tako da se ti pokloni na neki način zapamte i da u datom trenutku što više ostave traga na bebin budući život. U principu, uvijek je preporuka, pogotovo ako smo bliski budućim roditeljima, pitati ih što bi im to značilo u danom trenutku, odnosno koji su to pokloni koji bi im koristili tijekom rođenja djeteta.

Komentari