Najčešće greške koje radite prilikom čišćenja

32

Katastrofe čišćenja događaju se i najboljima od nas, od tepiha zamrljanih vinom do vodenih mrlja i prljavih prozora.

To je nadahnulo tim za osiguranje kuće na money.co.uk  da pronađe 10 najpopularnijih katastrofa čišćenja prema Googleu i njihove lijekove.

Da bi to učinio, money.co.uk pretraživao je internet kako bi stvorio popis najčešćih nezgoda prilikom čišćenja. Svaka je zatim stavljena u SEMRush kako bi se vidjelo koliko pretraga svaka katastrofa ima svaki mjesec da bi se svrstale u prvih 10.

Evo rezultata:

Katastrofa povezana s čišćenjem

Prosječno mjesečno pretraživanje na internetu

1

Začepljeni odvod

17,300

2

Životinjska dlaka

15,200

3

Uklanjanje kamenca

14,400

4

Talog

12,400

5

Prljav WC

10,800

6

Mrlje na tepihu

6,200

7

Obojene stvari

5,800

8

Mrlje od vode

3,900

9

Prljavi prozori

2,600

10

Prljave pločice

1,300

Stručnjaci za osiguranje domova na money.co.uk otkrili su najpopularniju katastrofu čišćenja, sa 17.300 prosječnih mjesečnih globalnih pretraga. To su začepljeni odvodi.

Domaći osiguravajući tim predlaže izlijevanje vruće vode u začepljeni odvod te dodavanje soda bikarbone i octa. Potom ostavite da odstoji 30 minuta, a zatim dodajte još vruće vode da se očisti začepljenje.

Drugo mjesto odnosi se na uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca, s prosječnim mjesečnim pretraživanjima od 15.200. Korištenje gumenih rukavica za uklanjanje dlaka preporučljiv je pristup, jer kada se guma četka o odjeću, ona stvara statiku i prikupit će one neželjene dlačice kojih se obično ne možete riješiti.

Treće mjesto s 14.400 prosječnih mjesečnih pretraga je uklanjanje kamenca. Jednostavno rješenje ovog sitnog posla je kombinacija sode i octa i puštanje da odstoji 10 minuta.

Na četvrtom mjestu je uklanjanje taloga, s 12.400 prosječnih mjesečnih pretraživanja. Rješavanje problema prljavih fuga može biti dosadan posao, ali rješenje se nalazi u staroj četkici za zube i nekoj izbjeljujućoj pasti za zube.

Peto mjesto je čišćenje prljavog WC-a s prosječno 10.800 pretraživanja mjesečno. Stručnjaci za čišćenje preporučuju upotrebu esencijalnih ulja i / ili sode bikarbone i octa kao DIY sredstva za čišćenje toaleta.

Na šestom su mjestu mrlje na tepihu, s prosječno 6.200 mjesečnih pretraživanja u svijetu. Ova katastrofa čišćenja može se popraviti brisanjem s bistrom votkom ili čak bijelim vinom.

Na sedmom mjestu, s 5.800 prosječnih mjesečnih pretraživanja, nalazi se stvari na kojima se nalazi stvrdnuta boja. Stručnjaci za osiguranje domova na money.co.uk mogu vam otkriti da nožem raširite sloj patine na oštećena područja i nanosite tanke slojeve dok se oštećena mjesta ne poravnaju s obojenim.

Na osmom su mjestu mrlje od vode s 3.900 pretraživanja mjesečno, što se može riješiti jednostavno kremom za brijanje. Preporuča se nanošenje kreme za brijanje i ostaviti da odstoji 15 minuta prije nego što se obrišete čistom krpom.

Sa 2.600 prosječnih mjesečnih pretraga, prljavi prozori zauzimaju deveto mjesto. Stručnjaci za osiguranje kuće money.co.uk preporučuju upotrebu octene otopine jer će u vrlo brzom vremenu odstraniti prljavštinu i masnoću.

Zaokruživanje prvih 10 katastrofa je čišćenje sitnih pločica s 1.300 prosječnih mjesečnih pretraživanja. Najjednostavniji način rješavanja ovog problema je upotreba uobičajene paste za zube, jednostavno istisnite malu količinu paste za zube i ravnomjerno je nanesite na pukotine. Morat ćete pronaći zubnu pastu koja odgovara boji vaših pločice za najbolji završetak.

 

Komentari