Musk se prihvatio proročanstva: predviđa skorašnji kolaps ljudske populacije

19
Photo: Instagram @elonmuskk

Elon Musk još uvijek je zabrinut za ljudsku populaciju. Nedavno je na Twitteru objavio svoju staru teoriju da će ljudska populacija početi opadati. Odgovarajući na objavu da će do 2050. godine populacija narasti za otprilike 1,6 milijardi, Musk je rekao kako je stvarni problem s kojim se čovječanstvo suočava “starenje i opadanje svjetske populacije”.

Citirao je i norveškog akademika Jørgena Randersa, koji je 2012. godine napisao knjigu 2052: globalna prognoza za sljedećih 40 godina. U knjizi nagoviješta da će se ljudska populacija početi smanjivati 2040. godine.

Prije dvije godine Musk je na Twitteru skrenuo pozornost na članak New Scientista u kojem se govori o tome da 2076. godine opada “populacijska bomba”. „Svjetska se populacija približava kolapsu, no rijetko tko to primjećuje“, objavio je Musk.

No njegova teorija nije posve prihvaćena. UN-ova predviđanja su da će populacija još i narasti. Do 2050. godine planet Zemlja dostići će i do 9,7 milijarde stanovnika. Međutim, zaključuju također da populacija raste usporeno i zamijećeno je njezino starenje.

Musk je zaključio da će populacija zadobiti oblik obrnute piramide. „Demografija, stratificirana prema dobi, izgledat će kao okrenuta piramida s mnogo starijih osoba i manje mladih“, zaključio je objavivši na Twitteru.

 

Komentari