Muke podstanara: s troje djece izbacili ih iz stana zbog 4 dana kašnjenja sa stanarinom

65
ruka provjerava jesu zaključana vrata

O podstanarskim problemima ne priča se rado, no peteročlana obitelj iz Varaždina, koja je preselila u Istru zbog posla, odlučila je podijeliti svoje muke, prenosi Glas Istre.

Bračni par s troje djece od pet, sedam i osam godina te s kućnim ljubimcem preko noći se našao na ulici jer za iznajmljeni stan nisu više imali valjani ključ.

Dolaskom u Istru, nije im bilo lako naći stan, no nakon nekog vremena sklopili su ugovor sa stanodavkom iz Vodnjana, gdje su i živjeli donedavno.

Sa stanodavkom, koja je živjela u sklopu kuće u kojoj je bio stan, bili su u dobrim odnosima. Bila je sretna što su obnovili cijeli stan i što joj je supruga pomagala u njezi za bolesnu majku.

No preokret se dogodio kad su za Praznik rada posjetili Varaždin. Isti dan primili su SMS-poruku: “Promijenila sam bravu, ostanite u Varaždinu ili si tražite drugi stan.”

Bili su izbačeni na ulicu iako su imali ugovor na godinu dana, dakle do listopada. Govore da su uvijek redovno plaćali stanarinu od 2 200 kn, a sa zadnjom, koju su platili 30. travnja kasnili su četiri dana, ispričali su za Glas Istre.

Nakon toga više nisu mogli ući u stan pa su došli u pratnji policije, koja je rekla da im ne može puno pomoći. Policajac im je rekao da mogu uzeti sve svoje stvari, no to bi značilo pola stana jer je skoro sav namještaj bio njihov. Nisu imali mogućnosti sve uzeti, stoga su iznijeli samo ono što im je stalo u auto.

Tamo su te noći i prespavali, a onda se smjestili u apartman u sklopu restoranu u kojem je supruga radila. No tamo ne mogu ostati dugo jer uskoro dolaze turisti.

 

Komentari