Motivacijska priča koja će promijeniti vašu perspektivu o vrijednostima i uspjehu

123

Je li pobjeda sve što se računa? Jeste li apsolutno sigurni u to?

Španjolski trkač Ivan Fernandez Anaya postao je heroj. U utrci u prosincu 2012. održanoj na španjolskoj Burladi, kenijski prvak Abel Kiprop Mutai bio je u vodstvu i siguran u pobjedu na događaju. U nastavku donosimo jednu motivacijsku priču:

“Kenijski trkač Abel Mutai bio je na samo nekoliko metara od cilja, ali zbunili su ga znakovi. Zaustavio se misleći da je završio utrku 10 metara prije cilja. Španjolac, Ivan Fernandez, bio je odmah iza njega i shvativši što se događa, počeo je vikati Abelu Mutaiju da nastavi trčati. Mutai nije znao španjolski i nije razumio što mu je Fernandez rekao.

Shvativši što se događa, Fernandez je gurnuo Mutaija do pobjede.
Novinar je pitao Ivana: “Zašto si to učinio?” Ivan je odgovorio: “Moj je san da jednog dana možemo živjeti život u zajednici u kojem tjeramo sebe i druge da pobijedimo.”

Novinar je inzistirao “Ali zašto ste dopustili Kenijcu da pobijedi?” Ivan je odgovorio: “Nisam mu dopustio da pobijedi, on već je pobijedio. Utrka je bila njegova.”

Novinar je inzistirao i ponovno pitao: “Ali mogli ste Vi pobijediti!” Ivan ga je pogledao i odgovorio: “Ali koja bi bila zasluga moje pobjede? Kakva bi bila čast ove medalje? Što bi moja majka mislila o njoj?” Vrijednosti se prenose s generacije na generaciju. Koje vrijednosti učimo svoju djecu i koliko nadahnjujemo druge da pobjede? Većina nas iskorištava slabosti drugih ljudi umjesto da im pomogne ojačati ih.”

Biste li učinili isto ili iskoristili grešku trkača i pobijedili?

Snimka zaslona 2021-07-26 172628
Izvor: Screenshot Facebook

Komentari