Mornari velikog srca!

294

Nakon Osnovne škole “Nikola Tesla”, mornari s američkog broda “Mount Whitney” pomogli su ofarbati i vrtić “Krnjevo”. Dio je to njihovog programa kojim pomažu lokalnim zajednicama i stvaranju pozitivne reputacije o američkoj mornarici, prenosi mojarijeka.hr

Niz volonterskih akcija

Naime, još se od sredine siječnja u brodogradilištu ‘Viktor Lenac’ provodi remont zapovjednog broda 6. flote američke ratne mornarice ‘Mount Whitney’. Kako će radovi na 21 milijun dolara vrijednom remontu trajati oko šest mjeseci, mornari s broda ‘Mount Whitney’ odlučili su svoje vrijeme iskoristiti na društveno koristan način te se uključiti u niz volonterskih akcija usmjerenih ka lokalnoj zajednici.

Tako su već pomogli obojiti prostor Osnovne škole “Nikola Tesla”, a naša kamera zatekla ih je u radovima na Dječjem vrtiću “Krnjevo”, sjedištu Centra za predškolski odgoj “Turnić”.  Na koji su način američki mornari pomogli vrtiću i koliko to znači za djecu i širu zajednicu, rekle su nam djelatnice “Dječjeg vrtića Rijeka”, a za dojmove iz Rijeke upitali smo i članove posade.

L.K./mojarijeka.hr

Komentari