Milenijalci jedu odvažnije, eksperimentiraju s neobičnim namirnicama – pa čak i hvataju svoju večeru

51

Milenijalci su pustolovniji u hrani od Baby Boomera – jedu više stranih jela, eksperimentiraju s neobičnim namirnicama, pa čak i sami hvataju večeru – prema novom istraživanju. Studija na 2.000 odraslih otkrila je da je u prosjeku samo 36 posto hrane koju pojedu ljudi od 25 do 40 godina karakteristična za njihovu vlastitu kulturu.

Sedam od deset ovih milenijalaca kaže da kuhaju s rijetkim ili nepoznatim sastojcima, u usporedbi sa samo 7% onih u dobi od 57 do 75 godina. Jedna trećina mlađih odraslih osoba izjavila je da su te večeri lovili ribu i ulovili ulov, u usporedbi sa samo oko jedne četvrtine starijih generacija koje su imale isto iskustvo. Također se pokazalo da čak 6 od 10 milenijalaca voli kuhanje.

Anketu je naručio National Geographic za pokretanje treće sezone filma Gordon Ramsay: Uncharted, koji je prvu epizodu emitirao 15. rujna u 21:00. Gordon Ramsay traži hranu putujući svijetom i pokušava pronaći fenomen kulinarske izvrsnosti. “Bilo je intrigantno vidjeti broj ljudi koji bi voljeli preći na sljedeću razinu i otputovati negdje dalje radi iskustava.”

Studija je također otkrila da unatoč tome što su oni od 25 do 40 godina odvažniji u kuhinji kod kuće, nisu toliko avanturistički nastrojeni u inozemstvu. Iako je vjerojatnije da će milenijalci namjerno putovati u zemlju u kojoj je hrana uzbudljiva i nova, kad stignu tamo, vjerojatno će jesti i u poznatom restoranu brze hrane – 37 posto njih kaže da je lijepo jesti nešto utješno i poznato.

Gen Z najvjerojatnije će svoju ljubav prema hrani podijeliti s onima oko sebe, a tri četvrtine reklo je da je poznato da su članovima obitelji predstavljali nova jela. Zapravo, kod svih ispitanika anketiranih putem usluge OnePoll, 36 posto ima recept ili način kuhanja koji im se prenosi s generacije – s prosječno dva tajna sastojka.

Na pitanje što se smatra ‘avanturističkim’ kad je hrana u pitanju, ispitanici su istakli: jelo domaće kuhinje u inozemstvu, naručivanje nečeg neobičnog s jelovnika koje nikad prije nisu probali i dodavanje nečeg novog jelu. Jedna trećina vjeruje da se isprobavanje novog umaka u trgovini računa kao odvažno.

Ako niste toliko odvažni kao drugi, možete se nadahnuti od profesionalaca u kuharskim emisijama poput Gordona Ramsayja ili Stanleyja Tuccija u potrazi za Italijom. U ovoj nadolazećoj sezoni Ramsay kreće na put i gostuje kroz Portugal, Hrvatsku, Meksiko, Teksas, Maine, Portoriko, Island i Američko dimno gorje, tražeći globalnu kuhinju i jedinstvene kulinarske običaje.

10 ZEMALJA ZA KOJE SE SMATRA DA NUDE NAJBOLJA JELA:

1. Italija
2. Britanija
3. Indija
4. Grčka
5. Francuska
6. Amerika
7. Španjolska
8. Meksiko
9. Tajland
10. Kina

Izvor: Good News Network

L.B.

Komentari