Meme “Side Eyeing Chloe” prodan kao NFT za gotovo pola milijuna kuna

51

Održana je aukcija na kojoj je prodan NFT poznatog internetskog memea „Side Eyeing Chloe“. Riječ je o screenshotu iz videa na YouTubeu u kojem majka snima svoje kćeri dok im govori kako će ih voditi u Disneyland, a mlađa kćer Chloe je pritom napravila facu koja je vrlo brzo postala hit na internetu. Video snimka do sada ima preko više od 20 milijuna pregleda.

Chloe danas ima 10 godina, a njezina je majka odlučila zaraditi na popularnosti memea. Memei se mogu prodati kao kolekcionarski NFT, a da pritom vlasnici ne izgube vlasništvo nad originalnim videom. NFT se obično kupuju i prodaju za kriptovalute.

Majka Katie Clem kao početnu cijenu za ovaj meme stavila je 5 ethereuma, a na aukciji se došlo do pet puta većeg iznosa. Naposljetku, meme je prodan kompaniji iz Dubaija, 3F Music koja se bavi produkcijom glazbe. Kompanija je platila čak 25 ETH za ovaj meme, a ako to preračunamo u našu valutu, dobit ćemo iznos nešto manji od pola milijuna kuna. Katie Clem istakla je kako će joj novac poslužiti za školovanje kćeri, a najavila je i kako će posjetiti Disneyland iduće godine.

Izvor: BBC

L.B.

Komentari