Meghan Markle preuzima kraljevske dužnosti pokroviteljstva

45

Meghan Markle preuzima dvije kraljičine dužnosti, dva pokroviteljstva koja Vojvotkinju od Sussexa upućuju na raniju glumačku karijeru kao i na njezinu predanost u području obrazovanja.

Preuzela je ulogu kraljevske pokroviteljice Nacionalnog kazališta i Asocijacije sveučilišta Commonwealtha, piše Business Insider.

Meghan Markle postala je slavna u televizijskoj seriji „Suits“. Usto, volontirala  je u Školi izvedbenih umjetnosti za siromašnu djecu u Los Angelesu. Bila je poznata kao uspješna američka televizijska glumica prije udaje za princa Harrya.

Meghan Markle u televizijskoj seriji “Suits”

Markle je velika pobornica jednakih obrazovnih prilika za sve, osobito za žene i djecu u zemljama u razvoju. Preuzela je od kraljice Elizabete dužnosti koje je dovode u vezu s njezinim glumačkim uspjesima i posvećenosti obrazovnim pitanjima.

Prošlog je četvrtka najavljeno da je Vojvotkinja od Sussexa postala pokroviteljicom Nacionalnog kazališta i Asocijacije sveučilišta Commonwealtha.

Kraljica Elizabeta obavljala je navedene dužnosti, bila je pokroviteljicom Nacionalnog kazališta od 1974. godine, a Asocijacije sveučilišta Commonwealtha od 1986. godine. Prijenos odgovornosti obavljanja kraljevskih dužnosti u skladu je s postupnim ograničavanjem kraljičinih obaveza nakon što je zašla u 90-te godine života.

Za kraljevske turneje na Novi Zeland, Fiji i kraljevstvo Tonga u listopadu Vojvotkinja od Sussexa oduševljeno je govorila o jednakosti obrazovanja za sve, osobito za žene.

.U svome je govoru na Sveučilištu Južnoga Pacifika na Fijiju istakla „obrazovanje za žene i djecu u zemljama u razvoju je najvažnije, budući je ono poticaj gospodarstvu i društvenom razvoju.“

Sveučilište Fijija dijelom je Asocijacije sveučilišta Commonwealtha koje čini više od 500 sveučilišta  u 50 od 53 država članica Commonwealtha.

Kraljevska je kuća u četvrtak objavila kako vojvotkinja od Sussexa duboko vjeruje da umjetnost zbližava ljude različitog predznaka.

Nacionalno kazalište u službenom mailu ističe kako Vojvotkinja od Sussexa volontira u programu škole izvedbenih umjetnosti i siromašnoj četvrti Los Angelesa. To je pokroviteljstvo izraz njezina uvjerenja da umjetnost zbližava raznorodne ljude.

Markle je diplomirala dramsku umjetnost i međunarodne odnose na Northwestern University, poznatom po izvrsnom studijskom programu glume.

Kraljevska kuća također je objavila da će Vojvotkinja od Sussexa preuzeti pokroviteljstvo nad još dvjema organizacijama. To je Smart Works, humanitarna organizacija koja pomaže ranjivim skupinama, nezaposlenima i ženama ponovno pronaći posao i humanitarna organizacija Mayhew,  koja brine o dobrobiti životinja.

https://twitter.com/RE_DailyMail?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1083318181232545793&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thisisinsider.com%2Fmeghan-markle-given-2-royal-roles-by-the-queen-a-perfect-fit-2019-1
https://twitter.com/RE_DailyMail?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1083318181232545793&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thisisinsider.com%2Fmeghan-markle-given-2-royal-roles-by-the-queen-a-perfect-fit-2019-1

Komentari