Manje peglanja! Trikovi uz koje će se odjeća manje gužvati

73

Prema anketi YouGov, glačanje mnogi smatraju jednim od najmanje omiljenih poslova.

Dok neki smatraju da peglanje ima terapeutski učinak, mnogima je to krajnje dosadno. No što ako biste mogli olakšati ovaj zadatak ili ga se čak u potpunosti riješiti? Jedan korisnik TikToka ima način na koji možete sklopiti odjeću kako bi ostala bez nabora, a pritom maksimalno iskoristiti vaš prostor.

Odaberite pravi ciklus pranja

Najvažnije je da perilicu ne napunite skroz. Kada ugurate previše rublja proces pranja je naporniji za stroj što dovodi do toga da je odjeća naboranija.

Bitno je i izbjegavati korištenje funkcije centrifugiranja ili programa koji rade prevelikom brzinom, jer to također može povećati šanse za gužvanje. Primjerice, 600 okretaja u minuti dovoljno je za uklanjanje 30-40 posto vlage, što je više nego dovoljno da možete bez kapanja staviti odjeću na konopac.

Na kraju, ne preskačite omekšivač, on omekšava vlakna, čime se smanjuju nabori.

Oprezno sa sušilicom za rublje

Kako ne biste presušili rublje, odaberite najnježniji program s najnižom temperaturom. Naime, visoke temperature i pretjerano sušenje jedni su od krivaca za gužvanje odjeće.

Iako ne želite da sve kapa s odjeće, puno je bolje ako odjeća i plahte izađu iz sušilice malo vlažni. Ni sušilicu ne punite do kraja.

Strateški vješajte rublje

Ako namjeravate objesiti rublje da se osuši, objesite ga odmah. Ako ga ostavite u perilici još gore će se naborati.

Prije nego što objesite plahte, istresite ih i izravnajte. Da izbjegnete tragove kvačica, odjeću objesite po šavovima.

Na hlače i suknje stavite kvačice na pojas, a košulje i majice objesite prema dolje. Džempere dobro poravnajte i raširite. Odjeći ostavite dovoljno vremena da se osuši, ali ju ipak ne ostavljajte predugo jer će postati kruta, piše Insider.

L.B.

Komentari