Magična riječ koja će introvertima pomoći u nelagodnim situacijama

19

Netko se rađa kao izuzetno društvena osoba kojoj nije problem biti u centru pozornosti u velikim društvima, koja će bez problema održati govor pred stotinu govornika i slično. S druge strane, postoje introverti koji nisu vični biti u središtu te se u situacijama s puno ljudi ne osjećaju najopuštenije.

Za njih neke poslovne situacije mogu stvarati napor, kao na primjer sastanci, kada svatko treba dati svoj doprinos. Dok će ekstrovertni kolege iznositi svoje ideje pred svima, introvertu bi takva situacija mogla biti nelagodna.

Najneugodnija situacija za introverta je ona kada mu šef pred svima postavi neko pitanje i svi se pogledi centriraju na njemu te se očekuje da iznese suvisli odgovor. U takvim situacijama kad se očekuje reakcija ili angažman od introverta, jedna riječ može spasiti stvar.

“Razmišljam”, odgovor je koji introvertima daje prostora za pripremu na djelovanje, a ekstrovertnog šefa i kolege privremeno zadovolji. Komunikacija postaje puno lakša te je introvert zapravo drži u svojim rukama.

Stoga ako ste introvert okružen ekstrovertima, ova magična riječ pomoći će vam da dođete s njima u koštac. Ako pak odgajate introvertnu djecu, svakako im je dobro prenijeti magičnu riječ, koja će im pomoći u životu.

Komentari