Leteće otvaranje Riječkih ljetnih noći

133

Otvaranje Riječkih ljetnih noći i ove će se godine tradicionalno održati u srcu grada, u riječkoj luci odnosno na Gatu Karoline Riječke, u utorak, 19. lipnja 2012. s početkom u 21.30 sati.

Riječke ljetne noći otvorit će “Do Do Land”, iznimno maštovit spektakl, pravi balet u zraku s glazbom uživo u izvedbi španjolsko-argentinske Grupe Puja!. Temeljen na “Alisi u zemlji čudesa”,  spektakl zapravo transformira prostor iznad glava gledatelja u čaroban krajolik dok velike, raznobojne kreature lete zrakom.

Ova grupa koja je vrlo uspješno i atraktivno otvorila Riječke ljetne noći i prije pet godina, osnovana je 1988. godine u Argentini, nakon čega je grandiozno ušla u urbane krajolike koristeći različite discipline i spajajući ih u jedinstven show: kazalište, cirkus, ples, ekstremne sportske vještine, arhitekturu, multimediju i živu glazbu. Izveli su više od dvjesto programa u dvadesetak zemalja diljem svijeta. Upravo za spektakl “Do Do Land” dobili su najviše i najlaskavije ocjene: „Spektaklom „Do Do Land“  Grupo Puja! su nadmašili sami sebe.“ (CulturaNova), ili: „Za Grupo Puja! nebo nije granica. Iznimno visok domet, doslovno i figurativno.“ (Straattheater.net)

Prije početka spektakla, Riječanima će se tradicionalno obratiti intendantica HNK Ivana pl. Zajca Nada Matošević Orešković i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel te službeno otvoriti Festival.

Komentari