LEGO predstavlja minifigure s različitim tonovima kože, uključujući vitiligo

77
lego

LEGO je izdao uzbudljiv novi set od 2339 komada pod nazivom Stolni nogomet. Nevjerojatne 44 frizure i 43 glave koje su uključene u set potaknule su LEGO fanove da govore o reprezentaciji i inkluziji.

Iako je LEGO poznat po svojim kultnim žutim mini figurama, tvrtka izdaje realistične nijanse kože od ranih 2000-ih. Tijekom godina LEGO je stvorio sedam boja koje predstavljaju različite tonove kože. Ove realistične boje nekoć su bile rezervirane za licencirane setove kako bi minifigure bile vrlo slične omiljenim likovima i glumcima. Ovi su tonovi sada ušli u nelicencirani LEGO prostor stvaranjem Stolnog nogometa, a obožavatelji plješću kompaniji.

Obožavatelji također govore o jednom dijelu koji je potpuno nov za LEGO minifigure, označavajući početak nove vrste inkluzije za brend—glava LEGO minifigure koja ima vitiligo. “Imam vitiligo. Prilično je cool vidjeti Lego minifiguru s njom,” kaže korisnik Reddita. Drugi obožavatelj je odgovorio: “Došao sam reći potpuno istu stvar! Hvala Lego.”

Unatoč pohvalama, mnogi su istaknuli da je cijena koju LEGO dodjeljuje setu s tako raznolikim rasponom tonova kože—249,99 dolara—velika plaća za obožavatelje. Međutim, jedan LEGO graditelj uzvraća: “Nemate pojma koliko je vremena i novca potrebno za pronalaženje nebijelih dijelova minifigura na bricklinku.” Bricklink, stranica koju su stvorili obožavatelji, prodaje pojedinačne LEGO dijelove, od glava minifigura do cijelih setova. Obožavatelj nastavlja: “Set je čudo, oduševljen sam.”

LEGO-ova web stranica navodi: “Dok djeca oblikuju vlastite svjetove LEGO kockama, mi igramo svoju ulogu u pozitivnom utjecaju na svijet u kojem žive danas i koji će naslijediti u budućnosti.” Čini se da je ovaj skup korak u tom smjeru, s naglaskom na inkluziju i reprezentaciju. U tweetu kojim odgovara obožavatelju, LEGO kaže: “Želimo da svaki naš obožavatelj – gdje god živio i kako god izgledao – može zamisliti sebe kao dio priča i svjetova koje stvara!”

Izvor: My Modern Met

L.B.

Komentari