Larí Marí i knjiga Armati, njihova treća uspješnica

386

Sve su police zasjale u žuto ljubičastim tonovima vašega romana koji sjaji u knjižarama. Naslovnica je toliko efektna da vas jednostavno poziva da uđete i kupite roman. To se i dogodilo i prošloga tjedna. Od kad je Armati zasjao u izlozima javilo vam se mnoštvo oduševljenih čitatelja. Vaša je Facebook stranica pretrpana njihovim lijepim osvrtima i pohvalama. Čini se kao da je cijela Hrvatska zasjala u žuto ljubičastim tonovima jer vam čitatelji šalju slike s vašim romanom iz Vinkovaca, Splita, Osijeka, Zagreba, Pule…

Nakon vaše dvije knjige uspješnice, upravo ste izdali treću knjigu Armati za koju se već naveliko šuška da je isto tako uspješna… Možete nam nešto reći o svojoj novoj knjizi Armati ?

Nakon prvog romana Bez ljubavi i mržnje za koji smo 2014. dobile Kiklopa za najbolji debitantski roman i drugog književnog hita Zlatni Mjesec, koji je zajedno s našim prvijencem ušao u stalni postav Britanske kraljevske knjižnice u Londonu, napisale smo treći roman. Armati govori o potrazi za životnim pozivom. Radnja se odvija u Veneciji za vrijeme Uskrsa. Pomrčina Sunca skriva veliku tajnu zbog koje dječak Ian Artanian ostaje bez obitelji. Kako bi iskupio grijehe svojih najmilijih i shvatio zašto je baš on jedini preživio, kreće u potragu za svojim životnim pozivom. Taj vitez duhovnosti na putu istine korača kroz medicinu, teologiju, filozofiju i psihologiju tražeći u sebi, a time i u svima nama, duboko potisnuti ili neosviješteni dar s kojim se svatko od nas rađa. To je talent zbog kojeg se razlikujemo drugih ljudi, nešto samo naše i jedinstveno, često različito od posla kojim se bavimo. Ianovo poslanje povezano je sa zastrašujućom obiteljskom tajnom koja mu se poput slagalice otkriva u snovima. Priča koja ga noćima budi skriva misterij čiji ga trag vodi do Teste, napuštenog venecijanskog otoka s kojega huče riječi : ŽIVOTNI POZIV NAJDUBLJA JE SVRHA NAŠEG POSTOJANJA. I ZATO SE ODVAŽITE I ZAKORAČITE U POTRAGU ŽIVOTA.

Kome je knjiga namijenjena i tko može u njoj uživati, a tko iz nje učiti?

Knjiga je namijenjena svim generacijama, svim čitateljima koji su na životnoj prekretnici ili rade poslove koje ne vole. Srednjoškolcima koji su pred izborom fakulteta, osnovnoškolcima koji trebaju odabrati srednju školu u kojoj će ostvariti svoje talente. Svima koji žele dublje zakopati u svoju dušu i spoznati najdublje potencijale. Jer često je puta naš životni poziv različit od posla kojim se bavimo. To je talent s kojim se rađamo, a malo ga ljudi prepozna. No onaj tko ga prepozna sretan je čovjek kojemu posao postaje igra u kojoj cijeli život uživa.

Kako je tekao proces pisanja i koji su za vas idealni uvjeti kada radite na novoj knjizi?

Naš proces pisanja traje kao i naš terapeutski posao u našoj opatijskoj ordinaciji Entera Clinic već 20 godina. Za ovaj smo roman neko vrijeme morale boraviti u Veneciji kako bismo napisale autentičan roman.

Vaše promocije dosadašnja dva izdanja bile su posebne, vrlo inspirativne i uvijek prepune prijatelja, obožavatelja i onih koji vole pravu pisanu riječ. Kada možemo očekivati Armatijeve promocije i gdje će se one održati?

Prva promocija našeg Armatija je u Zagrebu, u četvrtak 20.04. u 19 sati u knjižari Megastore u Bogovićevoj.
Druga promocija je 27.04. u Splitu, u Klub Quasimodo u 20 i 30.
Treća promocija je 05.05. u Puli u gradskoj knjižnici.
A za kraj proljetnog ciklusa ostaje nam naša opatijsko-riječka promocija u petak, 12.05. u 18 sati u kavani opatijskog hotela Continental.

FB_IMG_1490255208616

Knjiga je već u prodaji, na društvenim mrežama nižu se pohvale onih koji su je pročitali. Gdje se sve knjiga može kupiti i može li se naručiti i on-line?

Knjiga se može kupiti u svim Mozaik-Algoritam knjižarama, Vbz i Tisak Media knjižarama, Školska knjiga, Naklada Ljevak itd.
Ukratko u svim boljim knjižarama diljem zemlje.
A može se i naručiti od našeg izdavača www.mozaik-knjiga.hr po cijeni od 99 kn.

Imate li plan za sljedeću knjigu i kada je možemo očekivati?

I naš je četvrti roman napisan i čeka kod izdavača. Ali pustimo Armati da živi svoj književni život punim plućima i sad se bavimo potragom za životnim pozivom.

Drage Larí i Marí i dalje vam želim puno dobrih knjiga i sretnih čitatelja….

Komentari