Lagerfeld o Hollandu

46

 Karl Lagerfeld je ponudio svoje viđenje novog francuskog predsjednika iz redova socijalista Francoisa Hollanda. Pri tom, naravno, modni mogul poznat po svojoj ekscentričnosti u kreativnom izričaju, kao i u izjavama za medije, nije propustio komentirati novu prvu damu Francuske, novinarku, Valérie Trierweiler. „ Trijumf je dosta skroman“-izjavio je Lagerfeld referirajući se na 52% glasača s kojima je Hollande odnio pobjedu pred Sarkozyem.  „Sviđa mi se Hollandova djevojka. Mislim da je jako zgodna i elegantna“-zaključio je Lagerfeld.

Lagerfeldov kolega iz branše, francuski dizajner Christian Lacroix također je prokomentirao Hollandovo imenovanje. „Ne mogu sakriti svoje olakšanje i sreću. Ni jedna Vlada nije toliko pomogla modi, kao socijalistička (poziva se na zadnju socijalističku Vladu Françoisa Mitterranda koja je vladala od 1981.-1995.)“-poručio je Lacroix prije nego se obrušio na dojučerašnjeg predsjednika, Sarkozya. „Kako je tragična bila Francuska Vlada kad je modna industrija potpala pod Poglavlje 11 (odnosi se na korporativni bankrot/stečaj). Uvjeren sam da su imali dobre namjere ali taštine i politika su bili jači od radničke budućnosti. Sada očekujem humaniji način vladanja; hrabriji, pravedniji i iznad svega, kreativniji i inovativniji, lišen ikakvog fatalizma. Smatram da se problemi mogu sagledati i rješavati drugačije“-priznao je Lacroix.

Francuska modna stručnjakinja Bouchra Jarrar podijelila je svoje misli o francuskoj prvoj dami: „ Njezin stil me podsjeća na heroine filmova Claude Chabrola. Ima dašak Marrie-France Pisier što me jako veseli i mogla bi me inspirirati u radu“-zaključila je Jarrar.

Komentari