Kraljevska obitelj priprema se za prvo gay vjenčanje

Lord Ivar i njegov partner James svoju će dugogodišnju vezu okruniti brakom

1362

Tek što smo pomislili kako će 2018. godina biti zapamćena upravo po vjenčanju princa Harryja i  Meghan Markle, iz kraljevske obitelji stiže vijest koja bi mogla zasjeniti ovaj nezaboravan događaj.

Krajem ljeta održat će se prvo kraljevsko gay vjenčanje, sudbonosno “da” izreći će lord Ivar Mountbatten i njegov izabranik James Coyle. Lord Ivar rođak je kraljice Elizabete II u trećem koljenu i izravni potomak kraljice Viktorije.

“Dvije se stvari ne mogu sakriti: ljubav i planina!”, stara je izreka koju je, očigledno, osobno proživio lord Ivar Mountbatten.

Godinama se borio s vlastitom seksualnošću. Šesnaest je godina proveo u braku s Penelope Thompson, s kojom ima tri kćeri, Ellu (22), Alex (20) i Luli (15). Razveli su se 2011. godine, a Penelope, koja se iskreno veseli njegovoj pronađenoj sreći, veli kako se Ivar, nakon javnoga priznanja da je gay, promijenio nabolje. Da ga više privlače muškarci, znao je od djetinjstva. Penelope je priznao aferu s muškarcem koja se dogodila za putovanja Južnom Amerikom i prije njihova braka. Iako im je zajednički život bio ispunjen ljubavlju i poštovanjem, sada su, priznaju, oboje sretniji.

Nakon razvoda ostali su u odličnim odnosima. Prema zamisli njihovih kćeri, Penelope će ga i otpratiti do oltara.

Bivša Ivarova supruga dobro se slaže s Jamesom, kojega je Ivar upoznao u Švicarskoj na skijanju. Ove su godine Ivar i James konačno odlučili svoju dugogodišnju ljubav okruniti brakom.

“Ljudi su bili pomalo šokirani, ali svi su me prihvatili” priznaje lord Ivar. Njegove kćeri nisu niti trenutka dvojile. Današnje generacije to drugačije shvaćaju, veli Ivar.

Ceremonija vjenčanja Ivara i Jamesa održat će se u krugu uže obitelji, no večeru i zabavu planiraju za 120 uzvanika.

Komentari