Koliko zarađuju YouTuberi s milijun pogleda, najmlađi među njima je 8-godišnjak

75

Milijuni ljudi u svijetu zarađuju uz pomoć društvenih mreža. Sve što trebaju napraviti je postaviti zanimljiv video na YouTube te prikupili barem tisuću pogleda.

Kreatori popularnih YouTube kanala zarađuju tako što dopuštaju emitiranje Googleovih oglasa na svojim videjima. Iznos koji dobivaju ovisi o duljini videa, vremenu gledanja te broju pratitelja, odnosno pogleda. Čim je video dulji, može se umetnuti više oglasa i tako je zarada veća.

Glavni kriterij za zaradu su pogledi. Najmanji iznos dobiva YouTuber koji ima tisuću pogleda na jednom videu. Za tisuću pogleda zarada je 18 dolara. Kako gledanost raste, povećava se i zarada. Za 100 tisuća pregleda može se dobiti 1800 dolara, a za famoznih milijun pogleda 36 tisuća dolara.

YouTube zvijezde koje su se proslavile na takav način ostavljaju i svoj dosadašnji posao i samo se posvećuju snimanju videa. Shelby Church primjer je influencerice koju prati 1,3 milijuna korisnika, a ima 17 videa s preko milijun pogleda. Shelby se u videjima bavi raznim temama, od toga kako se namjestiti za fotografiranje, što obući za prvi dan škole pa do pogleda u luksuzni dom, što je jedan od njezinih “milijunskih” videa.

 

Shelby se proslavila već u svojim 20-im godinama, no jedan drugi YouTuber postao je milijunaš još ranije. Ryan ToysReview naziv je kanala iza kojeg stoji Ryan Kaji, 8-godišnji dječak, koji ima čak 21,5 milijuna pratitelja i gotovo svaki video premašuje mu milijun pogleda. Ryan na godinu zaradi i do 22 milijuna dolara. Na svojem kanalu objavljuje dječje sadržaje. Mali korisnici s njim i njegovom obitelji mogu putovati kroz zanimljive avanture.

Sadržaji koje YouTuberi objavljuju zaista su raznoliki, a najpopularniji su oni koji obrađuju teme životnih trikova, tračeva o poznatima i slavnima, kuhanje, kućni ljubimci… YouTuberi ističu da uspjeh ne dolazi preko noći, već su im trebale godine da steknu reputaciju i počnu zarađivati.

Komentari