Koje riječi psi najviše vole?

118
Photo Credit: Monika Chodak

Naši ljubazni i brižni četveronožni prijatelji pomogli su nam da lakše prebrodimo 2020.; pružali su nam smijeh i sreću tijekom svih mračnih vremena. Zaintrigirani otkrivanjem onoga što tjera naše prijatelje iz kućanstva u mahnito mahanje repom, stručnjaci na OnBuy.com proveli su tromjesečno istraživanje kako bi otkrili koje riječi i fraze naši čudaci najviše vole čuti.

U potrazi za rangiranjem najuzbudljivijih fraza, OnBuy upitao je 4389 vlasnika kućnih ljubimaca kako bi otkrio omiljene riječi svojih pasa. Nakon otkrivanja najvažnijih fraza, analizirali su otkucaje srca svakog psa nakon što je spomenuta svaka fraza – rezultati su sljedeći:

Najdraža riječ naših četveronožnih ljubimaca je „šetnja“ s prosječnim pulsom od 156 otkucaja u minuti (BPM)! S prosjekom otkucaja srca od 115 BPM, zabilježen je prosječni porast od nevjerojatnih 36% nakon što se spomenula ova fraza.

Na drugom su mjestu, a koje pomno prate “šetnja”, riječi “večera”, “hrana” i “jesti” – podižu broj otkucaja srca naših pasa na prosječno 152 BPM (rast od 32%). Slijedi riječ “poslastica”. Ovaj pojam dovodi do otkucaja srca u prosjeku do 151 BPM (porast od 31%).

OnBuyeva studija također je otkrila da su fraze koje psi najmanje vole: “hoćemo li kući?”, “preokreni se”, “govori”, “hajde onda” i “šapa”.

Koje su pasmine najviše oduševile ‘sretne’ naredbe? Pet pasmina koje su najviše razveselile na spomenute riječi bili su francuski buldozi, beagli, rotvajleri, labradori, retriveri i jazavčari!

Na prvom su mjestu francuski buldozi, kojima se sa svakom naredbom povećava puls u mirovanju za 28%! Iza njih slijede beaglovi, kojima se povećava njihov prosječni puls u mirovanju za 26%. Izvorni njemački Rottweiler dolazi na treće mjesto s prosječnim porastom otkucaja srca u prosjeku za 23%. Na četvrtom je mjestu jedan od najpopularnijih pasa na svijetu, labrador i retriver. Nakon što je čuo “šetnja”, “poslastica” i druge naredbe, otkucaji srca u mirovanju u prosjeku su se povećali za 21%. Jazavčar pak ima porast otkucaja srca od 18% kada čuje sretne naredbe.

Metodologija.

1. OnBuy.com je anketirao 4.389 pasa diljem Velike Britanije kako bi saznao koje fraze najviše uzbuđuju pse. Popis korištenih fraza uključuje: ‘šetnja’, ‘večera’, ‘hrana’, ‘pojedi’, ‘poslastica’, ‘uzmi’, ‘dohvati’, ‘igračka’, ‘donesi’, ‘dobar dečko’ , “dobra cura”, “što je to?”, pseće ime, “pronađi”, “hajde”, “keks”, “šapa”, “govori”, “prevrni se” i “hoćemo li kući ‘.

2. Analitičari na OnBuy.com potom su pregledali 15 najpopularnijih pasa (po 10 svake pasmine), svi različitih veličina. Odabrali su 50 malih pasa / štenaca, 50 srednjih i 50 velikih pasa. Zatim je bevsvt.com (115 BPM) pogledao prosjek odmora za sve pse.

3. Jednom kada je otkriven prosječni BPM, OnBuy je analizirao puls svakog psa kad se spominje svaka fraza, bilježeći rezultate i rangirajući fraze i pasmine.

Komentari