Kering proslavio “Woman in Motion” u starom Cannesu

69

Poznata luksuzna grupa “Kering”, u vlasništvu supruga Salme Hayek, milijunaša Françoisa Henri Pinaulta održala je u starom dijelu Cannesa raskošnu svečanost dodjele priznanja, “Women in Motion” koji uzdiže i veliča ženske djelatnosti u sedmoj umjetnosti.

Trofej je dobila redateljica “Wonder woman”, Patty Jenkins koja se može pohvaliti kako je prošle godine snimila najprofitabilnije ostvarenje Hollywooda, vrativši boje svjetskoj prijestolnici filma. Istovremeno je pridonijela doprinos “ženskim nastojanjima i zahtjevima jednakosti i slobode izbora”.

Da bi pomogle ostvarivanju “ženskih pitanja”, brojne zvijezde su došle na prelijepi trg Castra u starom dijelu Cannesa, usprkos najavljenom nevremenu. Cate Blanchet u predivnoj, veoma privlačnoj haljini Iris Von Herpen i njen žiri predvođen Kristin Stewart i Léom Seydoux, Catherine Deneuve, u Cannesu radi snimanja zadnjeg filma André Techiné se pojavila ruku pod ruku sa svojom 46-godišnjom kćeri, Chiarom Mastroianni. Obje odjevene u haljine Yvesa Saint Laurenta.

Viđena je Isabelle Huppert, prelijepa princeza Charlotte Casiraghi i novi čovjek njena života, producent Dimitri Rassam i jedini nasljednik galske glumice Carole Bouquet. Nije ni izostala ni 40-godišnja Laetitia Casta, zaštitno lice branda Boucheron.

Došao je i Matt Dillon koji je predstavio zadnje ostvarenje Larsa Von Trirera, prikazano izvan konkurencije. Direktor festivala, bivši novinar Pierre Lescure i Thierry Frémaux, glavni delegat festivala i programator su također sudjelovali u slavlju.

Salma Hayek odjevena u zanimljivu ljubičastu haljinu s dijamantima u znalački ostvarenoj punđi, imala je dobru ideju zaposliti pjevača Yurija Buenavanturu i njegov orkestar nakon večere sa sredozemnim specijalitetima. Prve su zaplesale Séydoux, Golshifteh Farah rediteljica Rebecca Zlotowski koja je bila među organizatorima “Manifestacije 82 žene”.

Džana Mujadžić

Komentari