Kandit ima nove vrste čokolade koju ćete jesti bez grižnje savjesti

120

Osječka tvornica čokolade Kandit na svoj repertoar stavlja novu vrstu čokolade, koju ćete jesti bez grižnje savjesti. Tako kaže i njezin naziv – “No Guilt” – zato jer je čokolada bez šećera.

Nova linija Kanditovih čokolada pripada zdravim čokoladama, bez dodatka šećera. Kao zaslađivači korišteni su Maltitol i Stevia. Mantiol je prirodno prisutan u malim količinama u voću i povrću. Ima znatno manju kalorijsku vrijednost od šećera, no karakterizira ga sličan puni okus i slatkoća. Svima već poznata Stevia je oko 300 puta slađa od običnog šećera, a ekstrakt je proizveden iz listova biljke stevije. Kalorijska vrijednost joj je nula pa je zaslađivač pogodan za dijabetičare.

Iz kolekcije Kandit “No sugar added” čokolada dolaze Dark “No sugar added” čokolada, koja sadrži 84% kakaovca, zaslađena je stevijom i ispunjena uljem naranče, a potvrdio ju je i potpisao i Hrvatski savez dijabetičkih udruga po čemu je  čokolada No guilt 84% kakao jedinstvena na tržištu.

Milk “No sugar added” čokolada također je odlična za sve ljubitelje zdravih čokolada. Ima udio kakaovca od 34% i prirodnu aromu vanilije, a zaslađena je maltitolom.

Almond “No sugar added” također ima 34% kakaovca i zaslađena je maltitolom, a ispunjena je bademima.

Čokolade No guilt u potpunosti su „vegeterian friendly“ , a ujedno su i prve hrvatske čokolade s oznakom UTZ cocoa, što je međunarodno priznata oznaka održivog uzgoja koji se bazira na socijalnim i ekološkim kriterijima za odgovoran uzgoj kakaa.

Komentari