Kalkulator spavanja pokazuje točno vrijeme kada biste trebali ići u krevet svake večeri

166
spavanje

Napravljen je kalkulator spavanja koji otkriva točno vrijeme kada biste trebali ići spavati.

Količina sna koja nam je potrebna varira s dobi. Većini ljudi treba oko 7 sati sna, dok bi bebe mlađe od 12 mjeseci trebale imati između 12-16 sati sna dnevno, piše The Daily Star.

Nedovoljno spavanje može utjecati na vaše cjelokupno zdravlje. Povezano je s lošim mentalnim zdravljem, nedostatkom fokusa, oslabljenim imunološkim sustavom, niskim seksualnim nagonom.

Mnoge stvari mogu dovesti do loše kvalitete sna, kao što su stres i tjeskoba, novčane brige, problemi na poslu, loša prehrana, neredovita tjelovježba i neredovit obrazac spavanja.

Veliki broj osoba misli da ne spava dovoljno

Istraživanja pokazuju da više od polovice odraslih misli da ne spavaju dovoljno. Kako biste saznali spavate li dovoljno, možete isprobati kalkulator.

Colette Toman, stilistica interijera, dodala je: “Pravila količina sna ključna je za naše fizičko i mentalno zdravlje, ali onima koji se bore s nedostatkom sna može biti teško razumjeti koji bi faktori mogli utjecati na to.”

“Vaša spavaća soba trebala bi biti mjesto za opuštanje, a tehnologija nas često može učiniti budnijima i povećati šanse za loš san. Imajući to na umu, razmislite o uklanjanju svih ometajućih stvari iz svoje sobe ili provjerite jesu li isključene mnogo prije nego što dođe vrijeme za spavanje i umjesto toga odlučite se za knjigu”, dodala je.

Komentari