Kakvu su hranu obožavali poznati predsjednici: svinjska koža i juha od vjeverice neke su od “delicija” u Bijeloj kući

20
Donald Trump (Foto: Wikipedia)

Što se fino kuha u Bijeloj kući? Svakom izmjenom 44 američka predsjednika glavni jelovnik nanovo se mijenjao. Svaki predsjednik imao je svoje omiljeno jelo, no nisu svi baš bili osviješteni o zdravom načinu života. Otkrit ćemo što su preferirali neki od njih.

Prvo jelo koje ćemo servirati tipičan je stari američki doručak, tzv. coecakes. Natopljen medom coecakes je bila omiljena slastica prvom američkom predsjedniku Georgeu Washingtonu. Coecakes se još naziva i johnnycake, journey cake, spider cornbread, a zapravo je nešto kao kukuruzna pogača.

 

Abraham Lincoln obožavao je slaninu. Nakon toga volio si je zasladiti medenjacima. Theodore Roosevelt je, kao što bismo i očekivali od jednog lovca, najviše jeo odrezak u umaku, dok je Franklin Delano Roosevelt obožavao jesti pohani kruh s jajima i ribom. Woodrow Wilson preferirao je salatu s piletinom.

John F. Keneddy volio je juhu, i to krem juhu od školjki. George H.W.Bush izjavio je da mu je najviše slasna svinjska koža. Bill Clinton jeo je ponajviše brzu hranu kao što je cheeseburger, sve dok nije prešao na vegeterijanstvo radi očuvanja zdravlja. Ni George W. Bush nije bio ništa bolje osviješten po pitanju zdravlja sudeći prema svojem omiljenom jelu, nazvanom cheeseburger pizza.

Kuhari dvaju američkih predsjednika objavili su isto jelo kao omiljeno predsjednicima Jamesu Garfieldu i Williamu Henryu Harisonu. Čak dva predsjednika obožavali su juhu od vjeverice.

Današnji američki predsjednik nastavlja tradiciju većine svojih prethodnika. Donald Trump rekao je da najviše voli brzu hranu  pa su mu najdraži restorani brze hrane kao što je McDonald`s jer, kako je izjavio, obećavaju čistoću, što drugi restorani rijetko osiguravaju.

Njegov prethodnik Barack Obama volio je jelo poznato kao nachos, što je mix graha, rajčice, luka, sira i vrhnja.

 

 

 

Komentari