Kako otkriti “pravu emociju” na licu čovjeka?

102
emocija

Bezbroj je situacija u životu u kojima moramo shvatiti kako se netko doista osjeća, ali ta osoba ima dobro pokeraško lice koje dobro skriva svoje osjećaje. Prema stručnjaku za govor tijela Terryju Vaughanu, čak i najvarljiviji ljudi na svijetu imaju znak prema kojem možete prepoznati kako se uistinu osjećaju: lijeva i desna strana njihova lica obično se ne poklapaju.

Dakle, kojoj strani vjerujemo? Vaughan kaže lijevoj.

“Razlog zašto je ovo moćan trik je taj što je veća vjerojatnost da će lijeva strana lica otkriti ‘pravu emociju’ ili ‘dominantnu’ emociju ako postoji kombinacija”, kaže Vaughan. Razlog? “Desna hemisfera našeg mozga obavlja više teških poslova u procesuiranju emocija. Lijeva hemisfera…malo je više analitična ili ‘strateška’.”

Ako netko pokušava prevariti i “predstaviti” neiskrenu emociju, njegovi pravi osjećaji ili “dominantne emocije” bit će vidljivi na lijevoj strani lica. Kada razgovarate s prodavačem i ne znate što on misli o rabljenom automobilu koji prodaje, obratite pozornost na nepodudarnost između obje strane njegovog lica.

“Usredotočite svu svoju vizualnu pozornost na lijevu stranu lica osobe radije nego na cijelo lice ili desnu stranu”, uputio je Vaughan.

Otkrivanja značenja govora tijela veliki je hit na TikToku s više od 10 milijuna reprodukcija.

Izvor: Upworthy

Komentari