Kako doskočiti mokrenju na ulici?

140
soho london

Centralna londonska četvrt koja je poznata po noćnom životu, a služi i kao dom tisućama stanovnika, došla je na novu ideju kako odvratiti ljude od mokrenja na otvorenom. Kako bi riješili problem, obojali su zidove okruga bojom protiv mokrenja.

Ovaj potez dolazi nakon što je Gradsko vijeće Westminstera u Londonu primilo pritužbe mještana, a sada je započelo posebnu kampanju kako bi obeshrabrilo ljude od mokrenja u javnosti.

Ovaj zid nije pisoar

U Sohou, mreža restorana, klubova, kazališta, kao i rezidencija koriste ove specijalizirane kemikalije u spreju za dezinfekciju zidova, koje su zapravo snažna “površinska zaštita” koja pruža jasnu vodoodbojnu barijeru i prska natrag urin, na veliki šok prekršitelja.

Prema izvješćima, Gradsko vijeće Westminstera prihvatilo je ideju nakon što ju je prethodno koristila druga lokalna vlast u Njemačkoj.

Kako bi osvijestili ljude, izvođači su čak počeli postavljati posebne znakove na ciljanim mjestima koji govore da su zidovi poprskani, a također su ispisali poruku: “Ovaj zid nije pisoar.”

Navodno, Westminster troši gotovo 1,24 milijuna američkih dolara godišnje za čišćenje ulica, što također uključuje ispiranje crijevom po sporednim ulicama. Vlasti se nadaju da će ova nova strategija ne samo pobuditi građanski osjećaj kod ljudi, već će pomoći i smanjiti taj račun.

Izvor: Times of India

L.B.

Komentari