Jesu vas roditelji tjerali da pospremite svoj krevet čim ustanete? Ako jesu, čini se da vam duguju ispriku!

109
krevet

Iako su mnogima tu naviku roditelji usađivali od ranoj djetinjstva, pospremanje kreveta čim ustanu mnogima je još uvijek prava muka; pogotovo ako ih već čeka hrpa drugih obaveza i žure. Za sve je takve nedavno objavljena jedna dobra vijest: zdravije ga je ostaviti nepospremljenog. Tako naime, u svojim brojnim video zapisima na tu temu kažu TikTok korisnici, koji poručuju da je za zdravlje i za san krevet ujutro bolje ostaviti u neredu.

Tako u svom viralnom videu; koji je pogledan više od 2,7 milijuna puta; tvrdi i korisnik TikToka @sherifelsahly koji objašnjava da su jedan od razloga grinje koje žive u krevetu. Video možete pogledati OVDJE.

Ova se buba zove grinja i mnogo ih živi u madracu i u podnici kreveta – rekao je, a to su osim liječnika potvrdili i iz tvrtke koja proizvodi madrace MattressNextDay. Naime, s pospremanjem kreveta čim ustanete, zapravo među plahte i jastučnice zarobite milijune grinja koje tamo nastave rasti na toplom.

Ako krevet pak preko dana ostavite nepospremljen, izlažete grinje svjetlu i svježem zraku, što ne podnose pa je najbolje posteljinu ostaviti da se par sati zrači – rekao je TikToker.

L.B.

Komentari