Jednostavnim testom provjerite radi li vaš zamrzivač dobro: Potrebna vam je samo jedna kovanica!

103
hladnjak

Zamrzivač je sjajan način da smanjite bacanje hrane, a s obzirom na životne troškove, važno je i da on učinkovito radi. Stručnjakinja Kate Hall, otkrila je jedan zanimljiv trik kojim možete provjeriti radi li vaš zamrzivač dobro i hladi li dovoljno.

Kate je prvo objasnila koliko u prosjeku košta rad zamrzivača

Rekla je: “Troškovi rada zamrzivača mogu dosta varirati ovisno o tome koliko je model energetski učinkovit, koju energetsku tarifu koristite i koliko je pun. Na primjer, nedavna studija koju je proveo confused.com otkrila je da će hladnjak s zamrzivačem s ocjenom ‘A’ koštati između 4,82 i 6,88 funti mjesečno, dok će hladnjak s zamrzivačem s ocjenom ‘D’ koštati između 9,52 i 13,60 funti (ovisno o tarifi za energiju).”

Što se tiče načina na koji možete osigurati da vaš zamrzivač radi učinkovito, stručnjakinja je rekla: “Uvijek preporučujem ulaganje u termometar za hladnjak/zamrzivač s daljinskim senzorima kako biste mogli pratiti temperaturu unutra bez otvaranja vrata. Trebalo bi biti najmanje -18C kako bi vaša hrana bila sigurna. Dobar besplatni test za provjeru radi li vaš zamrzivač je da u njega stavite malu do pola napunjenu posudu s vodom. Pustite da se zamrzne, a zatim stavite novčić na vrh leda. Ako vaš zamrzivač radi ispravno, novčić bi trebao ostati na površini. Ako utone u led, onda znate da vaš zamrzivač ne radi učinkovito.”

“Ako ustanovite da je temperatura preniska ili da se led topi, prvo što trebate učiniti je uzeti kopiju korisničkog priručnika. Ako nemate papirnati primjerak, obično ga možete pronaći na internetu traženjem broja modela (koji bi trebao biti na naljepnici unutar uređaja). On bi trebao sadržavati savjete za rješavanje problema, koji obično uključuju provjeru brtve oko vrata i osiguravanje da su spirale na stražnjoj strani zamrzivača čiste i bez nečistoća (uvijek isključite zamrzivač prije čišćenja),” dodala je Kate.

“Također je jako važno osigurati da svoj zamrzivač redovito odmrzavate (godišnje za zamrzivače škrinje i svakih šest mjeseci za uspravne ili kad god je led deblji od 0,5 cm),” ističe.

Izvor: Express

L.B.

Komentari