Ovaj jednostavni japanski test otkriva SVE o vašoj osobnosti!

55

Test je jednostavno nazvan “Test kocke”. Ovaj nevjerojatni test osobnosti prvi je put predstavio japanski psiholog Tadahiko Nagao 2000. godine u jednoj od svojih knjiga “Kokologija: Igra samootkrivanja”. Ovaj test je jedna od najpopularnijih praksi dostupnih u toj knjizi.

Zašto je knjiga “Kokologija: Igra samootkrivanja” tako posebna? Zapravo za razliku od ostalih danas dostupnih testova osobnosti, test kocke prisiljava vas da zaronite u vlastitu podsvijest kako biste saznali i otkrili stvari kojih možda niste ni svjesni. Ovaj se test pokazao uspješnim za većinu ljudi koji su sudjelovali u njemu. Sad ste na redu vi.

U videu će vam biti postavljen niz pitanja. Olovka i papir će vam biti korisni u ovom slučaju. Zapisujte odgovore kako bi vam ih bilo lakše analizirati na kraju videa.

Ne razmišljajte previše i zapišite što vam prvo padne na pamet. Krenimo! Ako trebate pomoć naveli smo tu sva pitanja!

  1. Prvi korak je da zamislite da ste u pustinji i tamo vidite kocku. Kolika je kocka? Od čega je napravljena? Gdje se točno nalazi u pustinji? Je li zakopana ispod pijeska, nalazi li se na površini? Pluta li u zraku? Pomiče li se?
  2. Nakon kocke, test će tražiti da zamislite i ljestve.
    Od kojeg su materijala izrađene ljestve? Koliko su visoka? Gdje se nalaze u odnosu na kocku?
  3. Sad zamislite konja kako se pojavljuje u pustinji. Ima li sedlo ili ne? Koliko je daleko od kocke? Je li okrenut prema kocki ili od nje?
  4. Zatim zamislite cvijet u pustinji? Gdje se nalaze u usporedbi s kockom? Koliko cvjetova vidite?
  5. Na kraju zamislite oluju. Je li velika ili mala? Kolika je udaljenost između oluje i kocke? Utječe li oluja na konja, cvijeće, kocku ili ljestve? Plaši li vas?

I kako vam se čine rezultati?

Komentari